Kysymykset: Mikä merkitys on uudella linja-autoyhteydellä Pietarista Lappeenrannan lentokentälle?

Ecolines

Linja-autoyhtiö Ecolines kertoi keskiviikkona avaavansa reitin Pietarista Lappeenrantaan ja Imatralle. Auto pysähtyy muun muassa Lappeenrannan lentoasemalla, Rauhan kylpylässä ja Imatran kylpylässä.
Linja-autoyhtiö Ecolines kertoi keskiviikkona avaavansa reitin Pietarista Lappeenrantaan ja Imatralle. Auto pysähtyy muun muassa Lappeenrannan lentoasemalla, Rauhan kylpylässä ja Imatran kylpylässä.

Latvialainen linja-autoyhtiö Ecolines avaa uuden reitin Pietarista Lappeenrantaan ja Imatralle kesäkuussa. Reitin ensimmäinen pysähdyspaikka Suomen puolella on Lappeenrannan lentoasema.

Mikä merkitys uudella on reittibussiyhteydellä, jolla pääsee Pietarista Lappeenrannan lentokentälle, Saimaan lentoasema säätiön toimitusjohtaja Markus Lankinen?

Lentoyhteyksien kasvun kannalta on tärkeää, että lentokoneet ovat täynnä ja kysyntä on hyvä. — Markus Lankinen

— Voin kommentoida asiaa yleisellä tasolla. Tiedän, että lentokenttäyhtiön henkilöstö on tukenut tätä valmistelua. Meidän kannalta on ensiarvoisen hyvä asia, että julkisen liikenteen yhteydet Pietarin ja Lappeenrannan välillä vahvistuvat. Uskon, että tämä mahdollistaa meidän kannalta uusien asiakkaiden saamisen niin Etelä-Karjalan yleisten palveluiden äärelle kuin lentokentälle.

Miten paljon uusi linja-autoyhteys voisi lisätä venäläisten matkustajien määrää Lappeenrannan lentokentällä ja Ryanairin lennoilla?

— Venäläiset matkustajat ovat varmasti tärkeitä Ryanairille. Meidän näkökulmasta tehdään ensisijaisia toimenpiteitä Visit Finlandin kanssa, että saisimme matkustajia erityisesti Keski-Euroopasta eli Saksasta ja Italiasta tänne päin. Lentoyhteyksien kasvun kannalta on tärkeää, että lentokoneet ovat täynnä ja kysyntä on hyvä. Tästä näkökulmasta venäläiset ovat myös Lappeenrannan lentokentälle ja lentoyhtiöille ehdottoman tärkeä asiakaskunta.

Voisiko suora linja-autoyhteys lentokentältä Pietariin olla yksi keskieurooppalaisia tänne houkutteleva tekijä?

— Tämäkin varmaan lisää Lappeenrannan kiinnostavuutta. Se, että täältä pääsee bussilla Pietariin, on positiivinen kehitys ehdottomasti.

Ecolinesin linja-autoyhteys avataan kesäkuussa, mutta Ryanairin lennot Lappeenrannasta alkavat huhtikuussa. Onko tämä huono asia?

— Nämä ovat bussiyhtiön ja rajamuodollisuuksiin liittyviä operatiivisia asioita, enkä pysty kommentoimaan niitä. Hyvä, että yhteys tulee. Jos joku haluaa julkisella liikenteellä lähteä jo pääsiäisen tienoolla Pietariin, Allegro-junat palvelevat loistavasti.