Isokokoinen irtokoira puri kaupan asiakasta ja apuun tullutta poliisia Imatralla — koira lopetettiin ampumalla

Irrallaan ollut koira hyökkäsi asiakkaan kimppuun Vuoksenniskan K-supermarketissa vappuaattona. Suuri koira kaatoi ihmisen ja puri tätä polveen. Tapaus sattui noin kello 13.

Paikalle hälytetty poliisipartio yritti ottaa koiran kiinni. Koira puri myös poliisimiestä jalkaan. Poliisi sai vammoja puremasta.

Rikosylikonstaapeli Ari Keskisaari kertoo, että lopulta koira saatiin kiinni, kun paikalle saapui toinenkin poliisipartio.

Rikoskomisario Jyrki Hännisen mukaan poliisipartio vei koiran sivummalle. Poliisi lopetti vaaralliseksi katsotun koiran ampumalla.

Sekä koiran purema asiakas että poliisimies joutuivat käymään sairaalassa puremavammojen vuoksi.

Poliisi tutkii liittyykö tapaukseen rikosta. Koiran omistaja on poliisin tiedossa. Omistaja ei ollut paikan päällä tapahtumahetkellä.

Hännisen mukaan tapauksen rikosnimike voisi olla eläimen vartioimatta jättäminen. Rikosnimike tulee kyseeseen, jos omistaja on jättänyt ihmiselle vaaralliseksi tiedetyn eläimen vartioimatta.

Muokattu kello 13.55: Päivitetty lisätiedoilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.