Luumäen Kotkaniemi aukeaa vähitellen yleisölle – Kesäkuussa pääsee jo presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon puutarhaan, myöhemmin myös kahvilaan

Kaisa Juntunen

Kotkaniemen piha ja puutarha ottavat yleisön vastaan ensimmäisenä kesäkuussa koronarajoitusten höllentyessä. Arkistokuva.
Kotkaniemen piha ja puutarha ottavat yleisön vastaan ensimmäisenä kesäkuussa koronarajoitusten höllentyessä. Arkistokuva.

Luumäellä sijaitseva presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemi avataan vaiheittain yleisölle koronarajoitusten höllentyessä.

Museon tiedotteessa kerrotaan, että ensin yleisölle avataan kotimuseon puutarhaa ja pihapiiriä kesäkuussa. Kotkaniemen 1920-luvun asuun restauroitu puutarha on tärkeä osa museokokonaisuutta, ja se tarjoaa Etelä-Karjalan alueella ainutlaatuisen puistoalueen viettää aikaa ja viihtyä luonnossa.

Kotkaniemen sisätilat avataan ylesölle näillä näkymin juhannuksen jälkeen, kunhan kotimuseo saadaan vastaamaan korona-aikojen hygieniastandardeja ja näin ollen varmistetaan asiakkaiden turvallisuus.

Kesällä Kotkaniemen kahvilan uutena yrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto.

Museo tiedottaa Kotkaniemen avautumisesta tarkemmin vielä toukokuun aikana. Ajantasaiset tiedot Kotkaniemen tapahtumista ja kesän aikatauluista löytyvät museon kotisivulta osoitteesta kotkaniemi.fi sekä Kotkaniemi-säätiön Facebookista ja Instagramista.