SPR kehittää vastaanottotoimintaasa lopettamispäätöksistä huolimatta — maahantuloon liittyvä toimintavalmius säilyy

Suomen Punainen Risti jatkaa vastaanottotoimintansa kehittämistä edelleen. Päivällä Maahanmuuttovirasto tiedotti, että se lakkauttaa kaikkiaan 33 vastaanottokeskusta. SPR jatkaa päätöksistä huolimatta maahantuloon liittyvän toimintavalmiutensa ylläpitämistä. Se on jatkossakin valmis tarpeen tullen avustamaan Suomen viranomaisia laajamittaisen maahantulon tilanteissa valtakunnallisesti.

— Tätä valmiutta on rakennettu pitkään, ja jatkamme sen kehittämistä ja ylläpitoa, järjestöjohtaja Marita Salo sanoo SPR:n tiedotteessa.

Yli puolet tällä hetkellä toiminnassa olevista vastaanottoyksiköistä on Suomen Punaisen Ristin ylläpitämiä. Näistä lakkautetaan Maahanmuuttoviraston päätöksellä nyt 21. Jäljelle jäävät yksiköt majoittavat edelleen yhteensä noin 10 000 turvapaikanhakijaa.

Seuraava askel on, että SPR yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa alkaa valmistella yksiköiden sulkemisia ja samalla selvittää, millaisia vaikutuksia lakkautuksilla on vastaanottotoiminnan henkilöstöön ja vapaaehtoisiin. Syksystä alkaen yli 8 000 vapaaehtoista on toiminut erilaisissa turvapaikanhakijoihin liittyvissä tehtävissä.

Maahanmuuttoviraston päätöksen perusteella Etelä-Karjalan alueelta Ruokolahden Jaakkiman opistolla sijaitseva alaikäisyksikkö lakkautetaan heinäkuun loppuun mennessä.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.