Elvera irtisanoo 26 työntekijää — Lappeenrannan seudulla työt loppuvat 11 henkilöltä

Lumikki Haaja

Verkkorakennusyhtiö Elvera vähentää 33 työntekijää. Kuvituskuva.
Verkkorakennusyhtiö Elvera vähentää 33 työntekijää. Kuvituskuva.

Verkkorakennusyhtiö Elvera Oy:n yt-neuvottelut ovat johtaneet 26 työntekijän irtisanomiseen.

Irtisanomisten lisäksi seitsemän työntekijää poistuu eläkeratkaisujen kautta. Näin yhtiön henkilöstön määrä vähenee yhteensä 33 työntekijällä.

Vähennykset kohdistuvat koko henkilöstöön. Toimitusjohtaja Arto Nieminen kertoo, että 11 irtisanotuista työskenteli Lappeenrannan seudulla, 11 Etelä-Savossa ja 4 Kymenlaaksossa.

—Irtisanomiset kohdistuivat alueille, joilla työllisyystilanteemme on ollut huonompi. Kymenlaaksossa porukkaa oli vähemmän jo valmiiksi.

Pääluottamusmies Keijo Suomalainen sanoo, että neuvotteluiden tulos oli odotetun kaltainen.

—Tällaista osasi odottaa. Kun yhdistyminen tapahtui, osasi enteillä, että tällaista lähivuosina tulee. 

Elvera Oy muodostui energiayhtiöiden verkkorakennusyhtiöistä vuoden 2016 alussa. Suur-Savon sähkö omistaa yhtiöstä 49,5 prosenttia, Lappeenrannan Energia 30 prosenttia ja Kymenlaakson Sähkö 20,5, prosenttia.

Lomautukset mahdollisia

Samalla Elvera antoi jäljelle jääneelle henkilöstölleen lomautusvaroituksen. Tilanne johtuu yhtiön tiedotteen mukaan alkuvuoden huonosta työtilanteesta ja siihen varautumisesta. 

Nieminen kertoo lomautusten tarve riippuu paljolti siitä, aiheuttaako tykkylumi talven aikana korjaustarpeita.

—Jos tällaisia tilanteita ei tule, täytyy miettiä, että pidettäisiin pekkaspäiviä ja muita pois. Lopulta täytyy harkita lomauttamista.

Suomalainen kertoo, että lomia ja vapaita on jo aiemmin jätetty pidettäväksi talvikauteen, kun töitä on vähemmän. Niin nytkin.

—Tilanne riippuu siitä, minkälainen talvi on. Jos ei ole tekemistä, minkä sille mahtaa.

Alkutalven lomautusuhan alla on Elveran jäljellä oleva henkilöstö. Niemisen mukaan henkilöstön määrä yt-neuvotteluiden jälkeen on noin 265.

Elvera aloitti yt-neuvottelut marraskuussa. Tuolloin vähennystarpeeksi ilmoitettiin 40 henkilöä, joka on seitsemän enemmän kuin mihin päädyttiin. Yt-neuvotteluiden syyksi yhtiö nimesi tuotannolliset, ja taloudelliset syyt sekä toimintojen uudelleenjärjestelyt.

Henkilöstövähennyksen pieneneminen ennakoidusta ei juuri lämmitä Suomalaista.

—Jos ei tarvitsisi yhtään irtisanoa, voisi olla tyytyväinen. Neuvotteluissa ei kuitenkaan löytynyt siihen keinoja.

Juttua muokattu 3.1.2018 kello 14.40 ja 15.07. Lisätty Niemisen ja Suomalaisen kommentit ja täsmennetty henkilöstön lukumäärää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat