Joutsenon koulusta lähdetään tilausbussilla evakkoon Imatralle

360 — 460 oppilasta kuljetetaan ammattikorkeakoululta tyhjenevään Tietäjäntaloon.

Heidi Veijalainen

Joutsenolaisten koululaisten väistötila löytyy Imatralta. Tietäjäntalo jää tyhjilleen, kun ammattikorkeakoulu muuttaa Lappeenrantaan.
Joutsenolaisten koululaisten väistötila löytyy Imatralta. Tietäjäntalo jää tyhjilleen, kun ammattikorkeakoulu muuttaa Lappeenrantaan.

Joutsenon koulu saa väistötilat Imatralta. Oppilaat kuljetetaan bussilla Imatran Tietäjäntaloon Tietäjäntielle.

Näillä näkymin väistötiloja tarvitaan ensi vuoden syksystä vuoden 2021 kesään saakka.

Joutsenon uusi koulu rakennetaan suunnilleen nykyisen koulun paikalle. Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja päättyy vuonna 2021.

Väistötiloja tarvitaan noin 360 oppilaalle. Jos Joutsenon vanhan koulun Nikkarila-niminen rakennus korvataan peruskorjauksen sijaan uudella, tarvitaan väistötilat yhteensä noin 460 oppilaalle.

Esikoulun ja 1 — 3-luokkien opetus järjestetään Joutsenon koulukeskukseen jo hankitussa moduulirakennuksessa.

Järjestely maksaa 1,8 miljoonaa euroa

Lappeenrannan Toimitilat on neuvotellut Tietäjätalon vuokraamisesta Saimaan Ammattikorkeakoulun kanssa. Rakennus vuokrataan kalustettuna ja varusteltuna.

Muutostöitä tarvitaan muun muassa kotitalousopetuksen järjestämiseksi. Pihalle rakennetaan peli- ja leikkialueita. Muutostyöt maksavat noin 200 000 euroa.

Joutsenon väistö maksaa kokonaisuudessaan noin 1,8 miljoonaa euroa kahdessa vuodessa. Kuljetuskustannusten osuus vuodessa on noin 300 000 euroa.

Jos Joutsenon koulukeskuksen Nikkarila-rakennus peruskorjataan, käsitöiden, liikunnan ja musiikin opiskelu jatkuu väistötiloista huolimatta Joutsenon koulukeskuksessa.

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta käsittelee väistötila-asiaa ensi keskiviikkona.