Poliisin tutut jäivät kiinni päissään ajamisesta — Rikosylikonstaapelin mukaan rattijuoppoudet ja huumeratit ovat lisääntyneet

Niina Villman

Poliisin tutut jäivät kiinni päissään ajamisesta — Rikosylikonstaapelin mukaan rattijuoppoudet ja huumeratit ovat lisääntyneet

Poliisin haaviin jäi kolme rattijuoppoa Lappeenrannassa maanantain ja tiistain välisenä aikana.

Tiistaina tavatuista rattijuopoista toinen oli poliisille entuudestaan tuttu. Hän jäi kiinni Voisalmessa tiistaiaamuna. Noin 50-vuotias mies ei suostunut puhaltamaan alkometriin, joten poliisi toimitti hänet verikokeeseen. Poliisi epäilee miehen olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

— Joskus käy näin, että poliisin vanhat tutut ovat periaatteen ihmisiä ja rattijuopumus pitää todeta vaikeimman kautta, sanoo rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista.

Myös Sammonlahdessa poliisi tavoitti rattijuopon. Hän ei ollut virkavallalle entuudestaan tuttu ja suostui puhaltamaan alkometriin. Se näytti lukemaksi 1,30 promillea.

Maanantaina iltapäivällä rattijuoppo puhalsi 2,15 promillen lukeman poliisin pilliin Vaalimaantiellä. 40-vuotias mies oli poliisin tuttu, ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta, sillä miehen käytössä ollut ajoneuvo oli poistettu liikennekäytöstä.

Ilkka Vainikan mukaan ajaminen alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena on lisääntynyt. Varsinkin amfetamiinin ja kannabiksen vaikutuksen alaisena lähdetään auton rattiin yhä useammin.

— Epäilen, että lisääntyneet huumeratit johtuvat siitä, että huumeiden käyttäminen on lisääntynyt, Vainikka sanoo.