Nuorisosäätiö löytyy Lappeenrannan Rapasaaressa tyhjillään nököttävän talon takaa, säätiö vetäytyi kaupasta

SSR Kaakkois-Suomi rakensi taloa alun perin Nuorisosäätiölle. Kun kauppa ei edennyt, myytiin kohde GF Moneylle ja Huhtaselle.

Kun Nuorisosäätiön kanssa kauppa ei edennyt, myytiin kohde GF Moneylle 
ja Huhtaselle. Nykyinen omistaja ei ole alkanut markkinoida kohdetta, selvitttää SSR Kaakkois-Suomen toimitusjohtaja SeppoTokkola tyhjän talon yhdessä asunnossa.
Kun Nuorisosäätiön kanssa kauppa ei edennyt, myytiin kohde GF Moneylle ja Huhtaselle. Nykyinen omistaja ei ole alkanut markkinoida kohdetta, selvitttää SSR Kaakkois-Suomen toimitusjohtaja SeppoTokkola tyhjän talon yhdessä asunnossa.

Lappeenrannan Rapasaaressa, Pikisaarenkatu 8:ssa sijaitsevan talon tyhjilleen jäämisen takaa löytyy Nuorisosäätiö.

SSR Kaakkois-Suomen toimitusjohtaja Seppo Tokkola kertoo SSR:n ostaneen Pikisaarenkadun tontin rakennusyhtiö Skanskalta vuonna 2015. Tontille kaavailtiin taloa Nuorisosäätiölle.

Yhdessä vaiheessa Nuorisosäätiön kanssa todettiin, että kauppa ei toteudu. Seppo Tokkola

— Yhdessä vaiheessa Nuorisosäätiön kanssa todettiin, että kauppa ei toteudu. Nyt kummallakaan osapuolella ei ole toisiltaan saatavia, selvittää keväällä 2016 toimitusjohtajana aloittanut Tokkola.

SSR rakensi talon alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Taloon valmistui 48 keskikooltaan 35 neliön asuntoa. Ne oli alun perin tarkoitettu vuokra-asunnoiksi.

Taloa ja asuntoja on sittemmin tuunattu ja laatutasoa nostettu. Asunnoissa ei ole saunoja, mutta taloyhtiöllä on käyttöoikeus naapuritalon rantasaunaan.

Nuorisosäätiön ympärillä kuohui, ARA vaati selvityksiä


Nuorisosäätiö joutui epäiltyjen väärinkäytösten takia Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) syyniin toissa vuonna Ylen tekemien paljastusten jälkeen.

Nuorisosäätiölle alun perin ajatellun talon alakerran häkkivarastot ammottavat tyhjillään.
Nuorisosäätiölle alun perin ajatellun talon alakerran häkkivarastot ammottavat tyhjillään.

Tuolloin uutisoitiin myös säätiön tiiviistä yhteyksistä SSR-konserniin.

Säätiö tiedottaa nettisivuillaan tekevänsä Aran vaatimia muutoksia. Säätiö on muun muassa purkanut sijoituksiaan ja myynyt riskiä sisältäneet sijoitukset. Säätiö on muuttanut konsernirakennettaan niin, että Ara-kohteet ja vapaarahoitteiset kohteet erotetaan jatkossa toisistaan.

Nuorisosäätiön suunnitelmat Lappeenrannassa kariutuivat

Nuorisäätiö kertoi Etelä-Saimaassa vuonna 2016 suunnittelevansa 200 uuden kerrostaloasunnon rakentamista Lappeenrantaan eri rakennusliikkeiden kanssa.

Nuorisäätiöllä on asuntoja Skinnarilassa ja Karhuvuoressa.