17-vuotias nuori testasi auton huippunopeutta Kuutostiellä Lappeenrannassa, tuomittiin sakkoihin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Poliisi mittasi nopeudeksi 182 kilometriä tunnissa. Käräjäoikeuden mukaan teko on aiheuttanut vakavaa varaa hengelle ja terveydelle.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut kovaa ylinopeutta ajaneen 17-vuotiaan nuoren törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut kovaa ylinopeutta ajaneen 17-vuotiaan nuoren törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuvituskuva.

17-vuotias nuori on tuomittu sakkoihin Kuutostiellä Lappeenrannassa kaahaamisesta.

Poliisin mittauksen mukaan nuoren kuljettaman auton nopeus oli 182 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus oli 100 kilometriä tunnissa. Teko tapahtui tämän vuoden huhtikuussa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi nuoren kuljettajan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 55 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan maksettavaa tulee 330 euroa.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa.

Nuori kuljettaja myönsi ajaneensa ylinopeutta, sillä hänelle oli tullut houkutus kokeilla auton huippunopeutta. Hän piti lieventävinä seikkoina sitä, että liikenne oli tuolloin hiljainen, tie oli valaistu ja näkyvyys oli hyvä.

Käräjäoikeuden mukaan nämä seikat vähentävät menettelyn vaarallisuutta, mutta teko on kuitenkin kokonaisuutena arvioiden aiheuttanut vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle. Oikeus piti ylinopeutta todella huomattavana. Tämän vuoksi oikeus katsoi kuljettajan syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Tuomio on lainvoimainen.