Metallialan työntekijöitä houkutellaan töihin Lappeenrantaan ja Imatralle kampanjalla, joka pyrkii etsimään töitä myös puolisolle — Työvoiman puute estää metallialan yrityksiä kasvamasta tällä hetkellä

Katja Juurikko

Metallialalla työskennellään niin näpit rasvassa pajalla kuin siististi tietokoneen ääressä. Kuvassa CNC-plasmaleikkuri.
Metallialalla työskennellään niin näpit rasvassa pajalla kuin siististi tietokoneen ääressä. Kuvassa CNC-plasmaleikkuri.

Metallialan työvoimapulaa yritetään helpottaa Lappeenrannassa ja Imatralla rekrytointikampanjalla.

Tällä viikolla alkavan kampanjan tavoitteena on saada alueelle metallialan työntekijöitä, sillä suuret ikäluokat ovat jääneet eläkkeelle alalta ja uusia teknologioita hallitsevia osaajia ei löydy tarpeeksi.

Kampanja hakee 25—50-vuotiaita metallialalla työskenteleviä ihmisiä, ja lisäksi kampanjaa kohdennetaan myös paluumuuttajille ja ihmisille, joilla on perhesiteitä alueelle.

Metallirekrykampanjassa ovat Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien lisäksi mukana yritykset Laitex, Jotex Works, Toplift, ITA Nordic, Eltechnica, VMP ja Global Work sekä TE-palvelut ja Saimaan ammattiopisto Sampo.

Lappeenrannan kaupungin yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemen mukaan metallialalla olisi heti tarve useammalle kymmenelle työntekijälle.

— Ongelma on se, että alan kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Ei löydy sillä profiililla työntekijöitä. Se on yritysten kasvun este täällä, Pihlajaniemi sanoo tiedotteessa.

Vanha mielikuva likaisesta pajatyöskentelystä elää myös edelleen vahvasti, joten metalliala ei houkuttele uusia osaajia.

— Koko metalliala on muuttunut. Se on nykyään monesti siistiä sisätyötä ja vaatii paljon teknologiaosaamista, sanoo Pihlajaniemi.

Kampanja kestää kaksi kuukautta. Kampanja näkyy lappeenrantarekry.fi –sivustolla, kampanjamainoksissa, kaupungin sosiaalisen median kanavissa sekä google- ja display -mainontana verkossa.

Yritykset jakavat myös kampanjatietoa omissa kanavissaan.

Kampanjassa hyödynnetään myös muiden alojen työpaikkoja, että metallialan töihin tulevan puolisolle löytyisi myös töitä. Näin tavoitellaan perheitä muuttamaan alueelle työn perässä, Pihlajaniemi sanoo.

Luetuimmat

Kommentoidut