Olli Naukkarinen haluaa tietää, onko hän väleissä Matti Viialaisen kanssa vai ei, Viialaisen mielestä asiat riitelevät

Lappeenrannan maksuosuudesta Etelä-Karjalan liitolle on ollut 49 000 euron erimielisyys.

Harri Manskinen

Lappeenrannan strategia- ja talousjohtaja Olli Naukkarinen.
Lappeenrannan strategia- ja talousjohtaja Olli Naukkarinen.

49 000 euroa on paisunut suhteettoman suureksi kysymykseksi. Tästä ovat yhtä mieltä Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen ja Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen.

Lappeenranta haluaa pienentää ensi vuoden maksuosuuttaan Etelä-Karjalan liitolle 49 000 eurolla, mutta maakuntavaltuusto piti maksuosuuden ennallaan.

Naukkarinen julkaisi tiistaina Twitter-viestin, jossa hän halusi selvyyden, ovatko Lappeenrannan kaupungin ja maakuntaliiton johto väleissä vaiko eivät.

— Kuulin radiosta tiedon, että välimme ovat tulehtuneet, joten haluan tietää, miten asia on. Eri mieltä oleminen on eri asia kuin ettei olla väleissä.

Lappeenranta haluaa eroon maakunnallisten toimijoiden ylijäämistä

Kaikissa maakunnallisissa toiminnoissa, ei pelkästään Etelä-Karjalan liitossa syntyneitä ylijäämiä on Naukkarisen mukaan syötävä pois.

Tämä ei hänen mukaansa ole nokittelua, eikä siinä ole mitään Etelä-Karjalan liittoa ja maakuntajohtajaa vastaan.

Maakuntaliiton lisäksi tarkastelussa ovat Naukkarisen mukaan Eksote, pelastustoimi, ympäristötoimi ja maaseututoimi, joissa kaikissa kustannuskehitys on laskeva.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen.
Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen.


Epäoleellinen episodi ja promilleluokan kysymys

Matti Viialaisen mielestä 49 000 euroa on promilleluokan kysymys Lappeenrannan budjetissa.

— Kysymys maksuosuudesta on aivan epäoleellinen episodi, enkä halua tätä asiaa henkilöidä tai paisuttaa. Etelä-Karjalan liiton taloutta on hoidettu hyvin, ja olemme onnistuneet aika monessa asiassa.

Kertynyttä ylijäämää on Viialaisen mukaan jo syöty tänä vuonna, ja sama jatkuu ensi vuonna. Jäsenmaksut ovat pysyneet ennallaan kolmatta vuotta. Kuntien maksuosuuksia tarkastellaan uudelleen ensi keväänä.

— Jos nyt toteuttaisimme Lappeenrannan toiveen, maksuvalmius vaarantuisi. Emme voi vastuuttomasti tyhjentää kassaa, yksin hanketoiminnan kannalta.


Naukkarinen kysyy Viialaiselle osoittamassaan twiitissä, että pitäisikö heidän mennä kaljalle tässä joku päivä, jotta selviää, ovatko he väleissä.

— Kyllä voidaan tavata kaljalasin äärellä tai mennä vaikka lounaalle, mutta sitten vain keskivahvaa olutta, Viialainen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset