M/s Brahe myytiin Norjaan: ”Olo on helpottunut, mutta haikea”

Saimaan matkaverkko

M/s Brahe siirrettiin Tallinnaan kauppoja varten. Alus kulki viimeistä kertaa Saimaan kanavan läpi.

Saimaan matkaverkko

Norjan lippu vaihdettiin hulmuamaan laivan perään Tallinnassa.

Saimaan matkaverkko on myynyt M/s Brahe matkustaja-aluksen norjalaiselle yritykselle. Alus luovutettiin uudelle omistajalle tiistaina Tallinnassa, missä Brahe remontoidaan.

Brahen myynti on ollut pitkään tapetilla. Alukselle on Saimaan matkaverkon toimitusjohtajan, Kirsti Laineen mukaan ollut useita ostajaehdokkaita, vaikka alusta ei myyty aktiivisesti.

Myynti tuli ajankohtaiseksi, kun kesän suunnitelmat menivät uusiksi. Laine kertoo, että Brahen koko kesä oli suunniteltu saksalaisten turistien varaan. Heitä oli tarkoitus kuljettaa risteilyille Saimaalle. Kun suunnitellut lentoyhteydet Lappeenrannasta Keski-Eurooppaan eivät toteutuneet, suunnitelmat muuttuivat.

Heinäkuussa Brahe ajoi yhtiön Viipurin-risteilyt, kun Carelia rikkoutui.

Myynti toi pintaa ristiriitaisia tunteita.

— Olo on helpottunut ja samalla haikea, Laine sanoi Brahen myynnin jälkeen.

Norjassa Brahe saa vanhan nimensä, m/s Sunnhordland. Laivalla aletaan tehdä Norjassa yritys- ja koululaisristeilyjä sekä vuonoliikennettä.

Aluksen on määrä siirtyä Norjaan lokakuun alussa.

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Ilpo Leskinen

Ilpo Leskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet