Ylämaantien kunnostukseen lisää rahoitusta – Koko kolmen miljoonan euron summa on nyt kasassa, kunnostustyöt käyntiin viimeistään ensi vuonna

Väylävirasto myönsi 1,4 miljoonaa euroa kunnostushankkeen toteuttamiseen.

Minna Mänttäri

Ylämaantietä kunnostetaan muun muassa muuttamalla soratieosuus päällystetyksi tieksi.
Ylämaantietä kunnostetaan muun muassa muuttamalla soratieosuus päällystetyksi tieksi.

Ylämaantien kunnostukseen vaadittava rahasumma on saatu kasaan. Väylävirasto myönsi Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle 1,4 miljoonan euron suuruisen jakovarahankkeiden lisärahoitusosuuden, joka mahdollistaa koko tienpätkän kunnostamisen yhdellä kertaa.

Lisäksi keväällä 2020 Lappeenrannan kaupunki kohdisti hankkeelle 300 000 euroa.

Hankkeen tarkoituksena on parantaa tietä Siparin ja Pulsan välillä. Nykyistä soratietä kunnostetaan ja muutetaan kestopäällystetieksi. Kunnostettava tieosuus on yli yhdeksän kilometrin pituinen.

Koko tienpätkän kunnostamisen on arvioitu maksavan reilut kolme miljoonaa euroa. Aiemmin hankkeelle oli jo osoitettu rahoitusta yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Rakentaminen alkaa viimeistään ensi vuonna

Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.). kertoo tiedotteessaan iloitsevansa rahoituksen löytymisestä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Ylämaantien korjaushanke saa vihdoin loppurahoituksen kasaan, kun Väylävirasto on tällä viikolla päättänyt rahoittaa hankkeen loppuosaa omasta jakovarastaan, Torniainen kommentoi.

Torniaisen mukaan tien varsinainen loppurakentaminen alkaa viimeistään ensi vuonna.

Maanmittauslaitos merkitsee kuluvan kesän aikana maastoon tulevan tiealueen rajauksen, ELY-keskuksesta tiedotetaan. Rakentamistoimien aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Uusimmat uutiset