Lappeenrannassa tilastojen mukaan 875 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten, Taipalsaarella Kaakkois-Suomen pienin työttömyysprosentti

Etelä-Karjalassa oli ELYn mukaan vuoden lopussa 15,1 prosenttia vähemmän työttömiä kuin vuotta aiemmin.

Timo Seppäläinen

Työttömyys on tilastojen mukaan laskussa.
Työttömyys on tilastojen mukaan laskussa.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tuoreimman työllisyyskatsauksen mukaan Lappeenrannassa oli joulukuussa 875 työtöntä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Etelä-Karjalassa työttömiä oli 15,1 prosenttia vähemmän kuin joulukuussa 2016.

Koko Kaakkois-Suomessa oli vuoden lopussa 20 029 työtöntä työnhakijaa, joka on tilaston mukaan 3800 henkilöä, eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2016 lopussa.

Imatralla työttömien työnhakijoiden määrä oli laskenut 326 henkilöä. Taipalsaarella on tuoreimman tiedon perusteella Kaakkois-Suomen matalin työttömyysprosentti 9,9.

Ammattiryhmistä työttömyys oli laskenut eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden sekä palvelu- ja myyntityöntekijöiden kohdalla.

Koko maassa työttömänä oli 295 524 henkilöä, joka on 17,5 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2016 lopussa.

Avoimia työpaikkoja Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli avoinna joulukuun aikana 1308, joka oli viisi prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Uusien avoimien työpaikkojen määrä laski Lappeenrannan ja Imatran seutukunnissa.

Uusimmat uutiset