Vuoksenniskan uusin ravintola aloitti toimintansa niin nopealla aikataululla, ettei sen pyörittäjillä ole Imatran seudulla vielä asuntoakaan

Bugiba-ravintolan pyörittäjät Meiling Wu ja Yi Zhang ovat ravintola-alan konkareita.

Piia Kaskinen

Meiling Wu (vas) ja Yi Zhang luotsaavat uutta Bugiba -ravintolaa Vuoksenniskalla.
Meiling Wu (vas) ja Yi Zhang luotsaavat uutta Bugiba -ravintolaa Vuoksenniskalla.

Vuoksenniskan uusin ravintola, aasialaista ruokaa tarjoava Bugiba avautui viime lauantaina Vuoksenniskan Nesteen ja lounaskahvila Kahvikatin entisiin tiloihin.

Bugiba-ravintola tarjoaa aasialaista ruokaa. Sitä pyörittää kaksi Kiinasta syntyisin olevaa naista, Meiling Wu ja Yi Zhang. Kumpikin heistä on asunut Suomessa ainakin kymmenen vuotta, tähän mennessä lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Kummallakin heistä on myös vähintään kymmenen vuoden kokemus yrittäjänä olemisesta.

Wu ja Zhang pyörittivät aiemmin kumpikin omaa sushiravintolaansa Helsingissä. Pääkaupunkiseudn kireän kilpailutilanteen takia he päättivät pistää hynttyynsä yhteen, ja kokeilla ravintolan pyörittämistä jossain ihan muualla.

Imatra, ja Vuoksenniska valikoituivat uudeksi paikaksi hieman sattumalta. Ennen ravintolan avaamista kumpikaan naisista ei tiennyt kaupungista juuri mitään.

Vielä toistaiseksi heillä ei ole asuntoakaan Imatralla, vaan ystävykset asuvat Lappeenrannassa, kesälomalla olevan ystävänsä tyhjässä asunnossa. Suunnitelmissa olisi kuitenkin löytää asuinpaikka lähempänä uutta ravintolaa.

— Vaikka tästä Vuoksenniskalta. Mielellään esimerkiksi kaksio, sillä ainakin nyt alussa aiomme asua yhdessä, Wu kertoo.

Avoinna joka päivä

Bugiba-ravintola on auki päivittäin. Sieltä löytyy paljon etenkin thaimaalaisia makuja, ja valikoima laajentuu jatkossa, Wu sanoo. Sushia, friteerattuja ruokia, salaattia ja jäätelöä.

Lohi ja kasvikset kelpaavat imatralaisille sushipalojen täytteenä, mutta ainakin toistaiseksi eksoottisemmat kalatäytteet ovat jääneet monelta maistamatta. Esimerkiksi avajaispäivänä tarjolla olleet ankeriastäytteiset palat olisivat voineet tehdä kauppansa paremminkin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet