Pyöräileekö työkaverisi töihin säässä kuin säässä? Ehdota häntä Lappeenrannan vuoden työmatkapyöräilijäksi

Vuoden työmatkapyöräilijä -palkinnolla halutaan kannustaa ihmisiä liikkumaan ja vaihtamaan auto pyörään.

Inka Nordlund

Viime vuonna kunniamaininnan vuoden työmatkapyöräilijä -kilpailussa sai Elmo Olkkonen. Vuoden työmatkapyöräilijäksi valittiin Eija Seppänen.
Viime vuonna kunniamaininnan vuoden työmatkapyöräilijä -kilpailussa sai Elmo Olkkonen. Vuoden työmatkapyöräilijäksi valittiin Eija Seppänen.

Lappeenrannan vuoden työmatkapyöräilijää etsitään jo kahdeksannen kerran.
Kampanjalla halutaan nostaa esiin ihmisiä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja toimivat samalla esimerkkinä muille. Samalla on tarkoituksena kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja vähentämään autoilua työmatkoilla.

Voittajan valitsee paikallisista liikunta- ja pyöräilyaktiiveista koostuva raati. Valintapäätökseen vaikuttavat oikea varustautuminen, kuten kypärän käyttö ja pyörästä huolehtiminen. Lisäksi tarkastellaan esimerkiksi työmatkan pituutta ja sitä, millaisia matkoja ihminen tyypillisesti pyöräilee.

Työmatkapyöräilijää voi ehdottaa kuka tahansa Lappeenrannan talousalueelta. Ehdotukset tulee lähettää 13. toukokuuta kello 16 mennessä osoitteeseen juhani.sirkia@outlook.com.

Mukaan ehdotukseen pitää liittää ehdotetun nimi, työpaikka, yhteystiedot ja lyhyt perustelu omalle ehdotukselle. Samalla voi ehdottaa myös vuoden pyöräilytekoa.

Voittajat julkistetaan 15 toukokuuta.