Yösyötön neuvottelut yhä jumissa — Finnkinon johto tietoinen elokuvan ympärille nousseesta aktivismista

kai skyttä

Yösyötön esityskiistaan Finnkinon teattereissa ei ole saatu ratkaisua. Arkistokuva

Bussikuljetuksia ja vaihtoehtoisia esityspaikkoja. Yösyötön ympärille nousseesta aktivismista on tietoinen myös Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltola.

— Olemme kuulleet asiasta ja nähneet myös sosiaalisessa mediassa, ja on tietysti hyvä että ihmiset ovat päässeet elokuvaa katsomaan, Peltola kommentoi.

Yösyöttöä ei näytetä Finnkinon teattereissa elokuvan levittäjä Nordisk Filmsin ja Finnkinon välisen lipputuloista aiheutuneen rahariidan vuoksi.

Neuvottelut Nordisk Filmsin kanssa ovat käynnissä, mutta yhteisymmärrykseen ei ole vielä päästy. Peltola ei paljasta tarkemmin mitä vaihtoehtoja neuvotteluissa on noussut esiin.

— Tilanne on ennallaan, eikä neuvotteluista ole valitettavasti vielä kerrottavaa. Eihän tämä ole kenenkään näkökulmasta hyvä asia, ja olemme omalta taholtamme pahoillamme että tilanne on päässyt syntymään.

Peltola toivoo sovun syntyvän pian, niin että elokuva saadaan myös Finnkinon teattereihin. Yösyötön ensi-ilta oli viime perjantaina.

— Ilman muuta jos yhteisymmärrykseen päästään. Kyseessä on merkittävä suomalainen elokuva, jolla on esitysaikaa jäljellä vielä viikkoja.

Kaisa Beltran

Kaisa Beltran

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.