Hiihtolomaviikot tuovat Etelä-Karjalan kylpylöille talvisesongin — alkuvuosikin on mennyt hyvin

Matti Veijalainen

Imatran kylpylän vastaanottovirkailijalle Mari Moilaselle on tiedossa vilkkaita työvuoroja hiihtolomaviikoille.
Imatran kylpylän vastaanottovirkailijalle Mari Moilaselle on tiedossa vilkkaita työvuoroja hiihtolomaviikoille.

Etelä-Karjalan kylpylähotellit valmistautuvat rahakkaisiin hiihtolomaviikkoihin. Ensi viikolle on jo buukattu loppuunmyytyjen petipaikkojen päiviä, hotellinjohtaja Anne Puhakainen Rauhan Holiday Club Saimaasta kertoo.

Viikolla kahdeksan vietettävä Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on Puhakaisen mukaan vakiintunut Holiday Clubin yhdeksi talven sesongiksi. Oman alueen lomaviikko yhdeksän alkaa Rauhassa täyttyä myös.

Puhakaisen mukaan alkuvuosi on mennyt HC:llä muutoinkin hyvin. Pahimman taantuman taittumisesta viestii se, että yrityksille on myyty paljon kokouksia. Ruplan toipuminen tuntuu talossa myös.

— Venäläismatkailu on vilkastumassa. Ei samassa suhteessa kuin ostosmatkailutilastoissa, mutta kuitenkin.

Imatran kylpylän toimitusjohtajan Ari Aspian mukaan kylpylä tekee tässä kuussa 40 prosenttia paremman liikevaihdon, kuin helmikuussa vuosi sitten.

— Tämä johtuu takaisin tulleista venäläisistä, uusien markkinointitoimien tehokkuudesta ja tapahtumista, Aspia luettelee.

Imatran Valtionhotellille lähestyvät hiihtolomaviikot eivät hotellinjohtaja Riitta Jokisen mukaan ole viihdekylpylöihin verrattavaa sesonkia. Majoittujia riittää silti muutoinkin. Matkustaminen on kasvussa.

— Työmatkustajat ovat meidän asiakkaistomme perusrunkoa. Venäläismajoittujien määrä on myös lähtenyt uuteen nousuun, Jokinen kertoo.

Matti Veijalainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.