Rikkoutuneesta pakkauksesta levisi vaarallista ainetta logistiikkayritys Schenkerin tiloihin Lappeenrannan Pajarilassa — 23 työntekijää meni keskussairaalaan tarkistettavaksi

Schenkerin Lappeenrannan toimipisteen jakelu- ja kuljetuspalvelut ovat poissa käytöstä koko tiistain. Toimitusjohtajan mukaan tärkeintä on tällä hetkellä varmistaa, että työntekijät ovat kunnossa.

Kai Skyttä

Lappeenrannan Pajarilassa havaittiin vaarallisen aineen vuoto rakennuksen sisällä tiistaina aamulla.
Lappeenrannan Pajarilassa havaittiin vaarallisen aineen vuoto rakennuksen sisällä tiistaina aamulla.

Pajarilan teollisuusalueella Lappeenrannassa havaittiin sulfamiinihappovuoto logistiikkayritys Schenkerin terminaalitiloissa tiistaina aamulla kello kahdeksan jälkeen.

Tupatallinkadulla sijaitsevan Schenkerin terminaalityöntekijät huomasivat, että sulfamiinihapon kuljetuspakkaus oli mennyt rikki. Sulfamiinihappo on syövyttävä aine.

Jauhetta oli levinnyt hallin lattialle, ja se aiheutti lieviä hengitysoireita ja silmienärsytystä yli kymmenelle työntekijälle.

Aineelle altistuneet työntekijät vietiin tarkkailtavaksi Etelä-Karjalan keskussairaalaan heti aamulla.

Myöhemmin aamupäivällä sairaalaan vietiin tarkastettavaksi kaikkiaan 23 henkilöä. He ovat Schenkerin omia sekä yhteistyökumppaneiden työntekijöitä. Kaikilla heistä ei ole ollut oireita.

Lappeenrannan palokunta esti vaarallisen aineen leviämisen ja teki kuljetuspakkauksen vaarattomaksi aamulla. Palokunta siivosi vapautuneet kemikaalit pois ja tuuletti tilat.

Terminaalin lattiaan ei tullut vaurioita.

"Terminaali on käyttökunnossa, mutta työntekijät ovat tarkkailussa"

Schenkerin toimitusjohtaja Petterin Nurmen mukaan tilanteen syitä selvitetään parhaillaan.

— Tärkeintä on nyt saada varmuus siitä, etteivät työntekijät ole vakavammin altistuneet aineelle.

Lappeenrannan Schenkerin jakelu- ja noutoliikenne on poissa käytöstä koko tiistain. Nurmi toivoo, että keskiviikkona jakelu- ja kuljetuspalveluita voidaan jatkaa edes osittain. Viivästyksistä pyritään tiedottamaan asiakkaita.

— Terminaali on käyttökunnossa, mutta työntekijät ovat tarkkailussa.

Nurmen mukaan yritys tulee varmistamaan, ettei samaa tapahdu vastaisuudessa.

— Työntekijöiden kanssa käymme läpi omaa toimintaamme.

Uutista muokattu 12.11.2019 klo 13:58: Päivitetty sairaalassa käyneiden työntekijöiden määrä ja lisätty Schenkerin toimitusjohtajan Petteri Nurmen kommentit.