Joutsenon Pulpinselällä ei ole aamulla havaittu enää öljyä, vuodon lähde yhä arvoitus – Poliisi tutkii torstain öljyvuotoa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Öljypuomeja poistettiin Saimaasta perjantaina.
Öljypuomeja poistettiin Saimaasta perjantaina.

Joutsenon Pulpinselällä ei ole enää perjantaiaamuna havaittu öljyä torstaisen öljyvuodon jäljiltä. Palomestari Pasi Korpela Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että öljypuomeja ryhdytään keräämään pois aamun aikana.

Pelastuslaitoksen Joutsenon yksikkö tarkasti puomeilla rajatun alueen reunat veneellä aamulla ja aluetta tarkasteltiin myös ilmasta dronella. Korpelan mukaan öljyä ei enää ole havaittavissa vuotoalueella.

— Vielä yksi lenkki ajetaan veneellä, sitten kerätään puomit pois, Korpela kertoi aamuyhdeksän jälkeen.

— Kevyemmät jakeet ovat haihtuneet ja raskaammat ovat imeytyneet imeytyspuomeihin.

Korpela kertoo, että kaikkiaan öljypuomia vedettiin Metsä Fibren Joutsenon tehtaan edustalle torstaina noin kilometrin verran.

Öljyntorjuntatehtävä Metsä Fibren Joutsenon tehtaan edustalla alkoi torstaiaamuna, kun noin kello kuuden aikaan aamulla vedessä havaittiin öljyä. Aluksi öljyn luultiin olevan peräisin tehtaalta, ja Metsä Fibre tiedotti asiasta heti aamulla. Iltapäivän aikana kuitenkin selvisi, että öljy on vuotanut veteen jostain muualta.

Öljystä otettiin torstaina näytteitä sen alkuperän selvittämiseksi. Näytteiden tuloksista ei vielä perjantaiaamuna ole tietoa.

Kaakkois-Suomen poliisi on aloittanut tutkinnan öljyvuodon takia.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoi Twitter-tilillään, että veneliikenne Honkalahteen normalisoituu perjantai-iltapäivään mennessä. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Luetuimmat