Ja me keinutaan, keinutaan! Lapset saivat keinut leikkipaikoille Lappeenrannassa poikkeuksellisen aikaisin leudon talven takia

Keinujen asentaminen aloitettiin kaksi viikkoa sitten kuntalaisten toiveesta.

Mika Strandén

Nikolay Lebedev (vas.) ja Maksim Shevchenkov kävivät testaamassa keinuna sataman leikkipuistossa.
Nikolay Lebedev (vas.) ja Maksim Shevchenkov kävivät testaamassa keinuna sataman leikkipuistossa.

Poikkeuksellisen leudon ja vähälumisen talven takia keinut saatiin lasten leikkipaikoille Lappeenrannassa jo maaliskuussa.

Lappeenrannan kaupungin vastaavan puutarhurin Maija Kosken mukaan kuntalaiset alkoivat toivoa keinuja paikoilleen, kun leikkipaikat olivat sulana.

– Se on poikkeuksellista, että keinuja asennetaan jo maaliskuussa. En muista, että tällaista olisi ollut aikaisemmin.

Kosken mukaan keinuja alettiin laittamaan paikoilleen pari viikkoa sitten, ja kaikki keinut on nyt saatu asennettua.

Mika Strandén

Nikolay Lebedevin (vas.) äiti Zinaida Avakian seurasi lapsien touhuja leikkipuistossa.
Nikolay Lebedevin (vas.) äiti Zinaida Avakian seurasi lapsien touhuja leikkipuistossa.

Koronavirus ei vaikuta ulkoleikkipaikkoihin

Lappeenrannan sataman leikkipaikalla keinut ovat olleet lapsiperheiden käytössä läpi talven. Kosken mukaan muille leikkipaikoille keinuja ei harkittu laitettavan paikoilleen talviaikaan leudosta säästä huolimatta.

– Se ei käynyt mielessä, koska lunta voi periaatteessa tulla milloin vaan. Ja voi toki edelleenkin. Meillä ei ole leikkipaikoilla talvikunnossapitoa, sanoo Koski.

Koronavirus ei ole vaikuttanut Lappeenrannan leikkipaikkoihin. Ne ovat normaalisti käytettävissä, ja laitteet ovat paikallaan entiseen tapaan.

Jos säät jatkuvat tällaisena, niin uskon, että myös penkit tulevat tänä vuonna jo aikaisemmin. — Maija Koski

– Leikkipaikat ovat ulkotiloissa, ja se on ihmisten omalla vastuulla käydä niissä yleisesti annettuja varotoimia noudattaen.

Vaikka liikkumisen rajoituksia tiukennettaisiin Suomessa entisestään, esimerkiksi ulkonaliikkumiskiellolla, ei Lappeenrannan kaupunki aio poistaa jo asennettuja keinuja tai muitakaan leikkipaikkojen välineitä, vaikka ne saattavatkin houkutella ihmisiä ulkoilemaan.

– Vähäisen henkilökunnan takia meillä ei ole resursseja lähteä edes takaisin poistamaan ja asentamaan keinuja. Uskomme ihmisten olevan järkeviä ja noudattavan sääntöjä, Koski sanoo.

Ulkopenkit paikoilleen normaalia aikaisemmin

Aikainen lämmin kevätsää on saanut ihmiset liikkumaan kaupungilla, jonka myötä kuntalaiset ovat toivoneet myös penkkien asennusta kaupungille.

Puutarhuri Maija Kosken mukaan penkkien laittaminen aloitetaan sen jälkeen, kun katujen ja puistojen puhdistustyöt on tehty.

Aikaisempina vuosina ensimmäisiä penkkejä on ajettu kaupungille vapuksi.

– Jos säät jatkuvat tällaisena, niin uskon, että myös penkit tulevat tänä vuonna jo aikaisemmin.