Juuri nyt Imatra juhlii Matti Suur-Hamaria

Kaupunki juhlii Anniina Timosen Idols-voittoa kakkukahveilla tiistaina — Muusta palkitsemisesta päätetään myöhemmin: "Hän on erittäin positiivinen ja sikäli hyvä pr-lähettiläs kaupungille"

Nelonen media

Anniina Timosen Idols-voiton kunniaksi järjestetään kakkukahvit Lappeenrannan Raatihuoneella.

Lappeenrannan kaupunki järjestää Idols-voittaja Anniina Timoselle kakkukahvit. Kahveja juodaan Lappeenrannan Raatihuoneella ensi viikon tiistaina.

Paikalle on kutsuttu Timosen lisäksi hänen perhettään. Tilaisuuteen osallistuvat myös kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajat.

Lappeenrannan viestintäjohtaja Alina Kujansivu kertoo, että Timosen mahdollisesta muusta palkitsemisesta ei ole vielä päätetty.

—Nyt järjestetään onnittelutilaisuus, myöhemmin katsotaan, miten mahdollisesti edetään muiden asioiden osalta.

Kujansivu kertoo, että kaupungilla on tapana muistaa jollakin tavalla kulttuurin ja urheilun saralla menestyneitä lappeenrantalaisia. Esimerkiksi eri lajien aikuisten Suomen mestareita on palkittu.

—Meillä on tietyt periaatteet, että mistä palkitaan. Palkitseminen riippuu myös siitä, minkälaista näkyvyyttä laji saa. Se ei ole automaatti, että palkitaan, jos voittaa Suomen mestaruuden. 

Viime aikoina palkittujen joukossa on ollut koripallojoukkue ja uimareita. Myös Veiterän ja Wiipurin Susien jääpallojoukkueet sai viime keväänä palkinnot Suomen mestaruuksien jälkeen.

Samaisen Idols-kilpailun vuonna 2004 voittanut Hanna Pakarinen kahvitettiin Raatihuoneella Timosen tapaan. 

Pakarinen palkittiin lisäksi mitalilla ja 1 500 euron shekillä.

Anniina Timonen esitti Idols-finaalissa uuden kappaleensa Syvään päähän

Voitto tiukassa äänestyksessä

Anniina Timonen kruunattiin Idols-voittajaksi viime viikon perjantaina. Timosen tie voittoon ei ollut täysin siloinen. Hän ehti jo pudota kertaalleen kilpailusta, mutta pääsi mukaan semifinaaleihin ja suoriin lähetyksiin villi kortti -äänestyksellä.

Semifinaaleissa yleisö äänesti Timosen aina jatkoon ja finaalissa hän voitti lopulta monen ennakkosuosikiksi nostaman Leevi Salosen alle prosentin erolla.

Etelä-Saimaa kirjoitti Timosen tunnelmista heti finaalin ratkettua.

Juhlimisen sijaan Anniina Timonen lähti nukkumaan Idols-voiton jälkeen — "Pitää varmaan keskustella työpaikalla, että mitenkäs nyt"

Timonen oli voittonsa jälkeen pyörällä päästään.

— On ollut uskomaton päivä. Ehkä tajuan huomenna paremmin, mitä on tapahtunut, Timonen kommentoi Etelä-Saimaalle heti voiton jälkeen.

Vielä finaali-iltana Timonen ei voittoaan juhlinut. Rankka valmistautuminen oli vienyt mehut.

— On niin rankka viikko takana, että pitää päästä vain lepäämään ja lataamaan akkuja. 

"Hän tuo positiivisesti kotikaupunkiaan esille"

Idols-finaali tavoitti perjantaina 952 000 suomalaista. Keskimäärin lähetyksellä oli 545 000 katsojaa.

Kujansivu arvioi, että Timonen tuo kotikaupungilleen roppakaupalla positiivista julkisuutta.

—Jos miettii, miten paljon Idols on saanut katsojia, sieltä on tullut arvokasta näkyvyyttä Lappeenrannalle. Vaikka kyseinen artisti onkin tietysti pääosassa, hän sanoo.

—Hän on erittäin positiivinen ja sikäli hyvä pr-lähettiläs kaupungille.  Hän tuo positiivisesti kotikaupunkiaan esille.

Katso videolta Anniina Timosen haastattelu heti Idols-finaalin jälkeen!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.