Scandic valmistautuu Lappeenrannan Cumuluksen saneeraukseen, toimitusjohtaja Aki Käyhkö kehottaa katsomaan edelleen Pietarin suuntaan

Suomen suurin hotelliyritys Scandic tekee Imatralla miljoonaremontin ja valmistautuu Lappeenrannassa kovenevaan kilpailuun.

Kai Skyttä

Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkö vieraili torstaina Imatran Valtionhotellissa ja ihastui. - Uniikki paikka meidän ketjussamme.
Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkö vieraili torstaina Imatran Valtionhotellissa ja ihastui. - Uniikki paikka meidän ketjussamme.

Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi kasvaneen Scandicin läsnäolo alkaa kevään aikana näkyä sen uusissa hotelleissa.

Ensimmäiset uudet hotellit siirtyvät Scandicin väreihin helmikuun lopulla. Entinen Cumulus eli uusi Scandic Lappeenranta City aloittaa 12. kesäkuuta. Imatralla vaihdos tapahtuu huhtikuussa, kun Valtionhotelli ajetaan Scandicin hotellijärjestelmään.

Uusien hotellien lisäksi Lappeenrannan Patria on jo pidempään ollut osa Scandicia.

Imatran Valtionhotellin miljoonien eurojen investointisuunnitelma on jo muovautumassa, mutta Lappeenrannan Cumuluksen osalta tilanne on auki. Lappeenrannan keskustassa sijaitsevan Cumuluksen Scandic-tulevaisuuteen vaikuttaa koko korttelin kehittämissuunnitelma.

— Kehitystarpeita on, mutta mitään valmista suunnitelmaa meillä ei vielä ole. Lappeenrannassa kilpailutilanne voi kiristyä, sillä kaupungissa on vireillä muitakin hotellihankkeita, sanoo Etelä-Karjalassa ketjun uusiin hotelleihin tutustunut toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Käyhkön mukaan ketjulla on edessään kymmenien miljoonien investoinnit tulevien vuosien aikana.

Scandic ei aio määräillä paikallisia ruokalistoja


Ulospäin näkyvä välitön muutos on Restelin häivyttäminen ja Scandic-brändin nostaminen esiin.

— Toiminnallisesti hotellijärjestelmien vaihto on isoin ponnistus.
Järjestelmät eivät asiakkaille näy, vaikka niiden opiskelu työllistääkin henkilökuntaa. Käyhkön mukaa Scandic ei puutu yksittäisten hotellien toimintaan, vaikka lippu pihalla vaihtuukin.

— Ruokalistat eivät meidän mukaan tulon vuoksi muutu. Meillä ei ole tarvetta ohjata toimintaa. Vaatimukset tunnetaan alueellisesti paremmin kuin pääkonttorilla Espoossa.

Pietarin miljoonaväestöä ei saa unohtaa

Käyhkö sanoo, että Pietarin läheisyys on sellainen itsestäänselvyys, että Etelä-Karjalan hotellien ja matkailuyritysten laajemminkin kannattaa panostaa idän suuntaan jatkossakin.

— Kilpailu oli kovaa, kun venäläisturistien kato alkoi. Se oli karua katseltavaa. Vuoden 2016 syksystä lähtien venäläisten matkustajien määrä kääntyi nousuun ja on sen jälkeen kasvanut. Huippuvuosiin on silti matkaa.

Käyhkö sanoo uuden Scandicin syntyneen hyvään saumaan. Talous kasvaa, venäläisten matkailu on piristynyt ja erityisesti kiinalaisten matkailumäärät ovat kasvussa.

— Aasia ei ole vielä näkynyt muualla kuin Lapissa. Mutta edeltäjämme Restel teki hyvää työtä Kiinan suuntaan ja siinä meillä on oppimisen paikka. Kiinassa väestö on vasta  vaurastumassa ja keskiluokkaistumassa. Siellä piilee paljon potentiaalia Suomen matkailulle.

Entistä vahvempi ote vapaa-ajanmatkailuun

Scandic on ollut perinteisesti vahva erityisesti kaupungeissa ja bisnesmatkailussa.
Etelä-Karjala ei ole tästä poikennut, mutta erityisesti kesäaikaan vapaa-ajanmatkailu on täyttänyt hotellit.
— Scandic saa Restelin oston mukana aiempaa vahvemman otteen loma- ja vapaa-ajanmatkailusta, Käyhkö sanoo.
 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.