Huumaavaan lääkkeen vaikutuksen alaisena ollut kuski ajoi kärkikolmion takaa Lappeenrannan Suonionkatua ajaneen auton eteen ja aiheutti kolarin – Oikeus tuomitsi kuljettajan 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kun ei noudattanut väistämisvelvollisuutta risteyksessä.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi, että autoa kuljettanut mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kun ei noudattanut väistämisvelvollisuutta risteyksessä. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi, että autoa kuljettanut mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kun ei noudattanut väistämisvelvollisuutta risteyksessä. Kuvituskuva.

Huumeen vaikutuksen alaisena toisen auton eteen ajanut kuljettaja on tuomittu 30 päivän ehdolliseen vankeuteen Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Kaksi henkilöautoa kolaroi viime lokakuisena iltana Lappeenrannassa Lentäjäntien ja Suonionkadun risteyksessä. Vuonna 1978 syntynyt syytetty ei noudattanut väistämisvelvollisuutta, vaan ajoi Lentäjäntieltä kärkikolmion takaa Suonionkatua ajaneen auton eteen. Toisen auton kuljettaja ei ehtinyt pysäyttää ajoneuvoaan, vaan autot törmäsivät toisiinsa.

Molemmat autot suistuivat puuhun ja vahingoittuivat. Syytetty loukkaantui onnettomuudessa.

Mies myönsi syytteet oikeiksi

Mies oli onnettomuuden sattuessa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeaineen vaikutuksen alaisena. Hän sai syytteet törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Mies tunnusti oikeudessa toimineensa syytteissä kuvatulla tavalla.

Käräjäoikeus katsoi, että jättämällä noudattamatta väistämisvelvollisuutta syytetty aiheutti vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle ja syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

30 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi oikeus määräsi miehen maksamaan rikosuhrimaksua 80 euroa sekä päihdetutkimuskustannukset noin 150 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.