Junaliikenne seis — Tällaisia muutoksia junaliikenteessä tapahtuu lakon aikana

Jussi Lopperi

Lakko kestää maanantai-illasta tiistai ja keskiviikkoväliseen yöhön asti.
Lakko kestää maanantai-illasta tiistai ja keskiviikkoväliseen yöhön asti.

Maanantai-iltana kello 18 junaliikenne lakkaa kulkemasta koko Suomessa. Lakko päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 24, tiedottaa VR.

Lakko koskettaa kaikkia VR:n kauko- ja tavarajunia sekä VR:n ja Helsingin seudun liikenteen lähijunia. Venäjälle kulkevat Tolstoi- ja Allegro liikennöivät normaalisti seisautuksen aikana.

Kaikki maanantaina ennen klo 18 lähtevät lähi- ja kaukoliikenteen matkustajat ajetaan pääteasemalle.

Maanantaina yöjunat eivät kulje. Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne käynnistyy normaalisti keskiviikkoaamuna 16.8 ja

Keskiviikkona junaliikenne toimii normaalisti. Junaliikenteessä saattaa olla lakon jälkeen parin päivän ajan muutoksia kalustossa ja vuoroja voidaan perua.

Lakkotilanteessa junalipun voi vaihtaa tai perua ilman lisämaksua.

VR:n kausilipulla matkustavat asiakkaat voivat hakea hyvitystä. VR korvaa asiakkaalle kausilipun kahden päivän arvoa vastaavan summan.

Kaukoliikenteen verkostoa korvaavaa liikennettä ei järjestetä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.