Puumalassa juhlitaan maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalosta juhannuksena — Päävalmentajan lisäksi myös kultapokaali on paikalla

Jalonen käyttää vapaa-ajastaan suuren osan Puumalassa.

Jalonen ja pokaali nähdään juhannuksena Puumalan satamatorilla.
Jalonen ja pokaali nähdään juhannuksena Puumalan satamatorilla.

Puumalassa juhlitaan juhannuspäivänä lauantaina Jukka Jalosen MM-kultaa.
Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja on Puumalan vapaa-ajan asukas, ja hän viettää runsaasti aikaa paikkakunnalla erityisesti kesäisin.

Kunnan järjestämään tilaisuuteen satamatorille tulee Jalosen mukana juhliin nähtäväksi myös mestaruuspokaali.

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden sanoo Jalosen tuoneen usein esiin Puumalan ja Saimaan merkitystä oman latautumisensa ja vapaa-ajan vieton kannalta.

— Erityisesti siksi on mahtavaa, että saamme tällaisen tilaisuuden hänen kunniakseen järjestää, korostaa Hilden.

— MM-joukkue teki ilmiömäistä työtä Slovakiassa, ja Jukan tapa johtaa joukkojaan on saanut ansaittua huomiota viime viikkoina. Kisoissa nähtiin mitä kaikkea hyvällä yhteishengellä voidaan saavuttaa, ja tästä me kaikki voimme varmasti oppia jotain.

Puumalan kunta muistaa Jalosta tilaisuudessa.

Suomi voitti miesten jääkiekon maailmanmestaruuden Slovakian Bratislavassa sunnuntaina 26. toukokuuta voittamalla loppuottelussa Kanadan maalein 3-1.

Jaloselle mestaruus oli jo toinen, ja lisäksi hän on voittanut kerran maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden päävalmentajana.

Jalosen kotikaupunki Riihimäki järjesti hänen kunniakseen jo kansanjuhlan.

Jalonen on kertonut ajanvietostaan Puumala-lehdessä. Hänellä on Riihimäeltä kolmen tunnin mökkimatka vapaa-ajan asunnolle Ryhälään.

Puumala-lehdelle Jalonen kertoo pyrkivänsä vapaalla suunnittelemaan ajan käyttöä mahdollisimman vähän ja tekemään asioita, jotka eivät liity jääkiekkoon. Puumalassa hän muun muassa veneilee tai käy pelaamassa Kostioniemen golf-kentällä.

Kultajuhlat järjestetään Puumalan satamatorilla kello 13.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset