Lappeenrannassa varastettu heinäkuussa yli 50 polkupyörää – Poliisin mukaan määrä viittaa ammattimaiseen rikollisuuteen

Pyörävarkauksien ilmiö on poliisilla aktiivisessa tutkinnassa.

Mika Strandén

Arvokkaimmillaan varastetut pyörät ovat olleet yli 4000 euron arvoisia. Arkistokuva.
Arvokkaimmillaan varastetut pyörät ovat olleet yli 4000 euron arvoisia. Arkistokuva.

Lappeenrannassa on varastettu kuluvan heinäkuun aikana yli 50 polkupyörää, Kaakkois-Suomen poliisi tiedottaa. Pyöriä on anastettu eri puolilta kaupunkia, erityisesti liikekeskuksien edustoilta, mutta myös yksityisiltä pihoilta ja kerrostalojen pyörävarastoista.

Poliisin mukaan anastetut pyörät ovat olleet arvoltaan arvokkaimmillaan noin 4000 euroa. Poliisin mukaan käyräsarviset, kapearenkaiset vaihdepyörät eivät juurikaan kiinnosta varkaita.

Imatralla pyöriä on viety samana aikana viisi kappaletta.

Pyörävarkauksien ilmiö on poliisilla aktiivisessa tutkinnassa. Poliisin tiedotteen mukaan varastettujen pyörien määrä viittaa ammattimaiseen toimintaan.

Poliisi huomauttaa, että rikoksen selvitessä anastettu polkupyörä on jo usein vaihtanut omistajaa. Siksi rikoksiin syyllistyneitä ei valitettavan usein saada selville.

Poliisi muistuttaa, että polkupyörät tulee aina säilyttää lukittuina sekä ulkona että varastoissa. Paras tapa on käyttää pyörässä olevan oman lukon lisäksi irrallista lukkoa, jolla pyörän voi lukita rungosta telineeseen tai pylvääseen.

Myös pyörän tunnistetiedot helpottavat rikosilmoituksen tekoa ja oikean omistajan löytymistä. Omasta pyörästä kannattaa ottaa talteen rungon numero tai muu erityistuntomerkki, merkki, malli ja väri. Itsellä kannattaa pitää myös kuvaa omasta pyörästään.

Kommentoidut