Oma säästöpankki kasvoi ja antoi positiivisen tulosvaroituksen — viime vuoden tulos nousee jo 25 miljoonan euron tuntumaan

Suomen nopeimmin kasvava pankki on Etelä-Karjalan ainoa Helsingin päälistalla noteerattu yhtiö.

[Otto Ponto, Otto Ponto]

Oma säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammilla on edessä iso urakka, kun pankki uusi tietojärjestelmänsä lähivuosien aikana noin 20 miljoonan euron investoinnilla.
Oma säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammilla on edessä iso urakka, kun pankki uusi tietojärjestelmänsä lähivuosien aikana noin 20 miljoonan euron investoinnilla.

Oma säästöpankin asiakasmäärä jatkaa kasvuaan. Viime kuukausina pankki on saanut uusia asiakkaita noin tuhannen kuukausivauhtia.

Kasvu näkyy myös europuolella. Viime vuoden lopulla pörssiin listautunut Oma säästöpankki julkaisi tiistaina positiivisen tulosvaroituksen, jossa se kertoo tuloksensa parantuvan ennakoitua enemmän.

Vielä edellisellä tilikaudella vuonna 2017 yhtiön tulos on noin 19,6 miljoonaa euroa, mutta vuodelle 2018 pankki ennakoi tuloksen asettuvan noin 24–25 miljoonaan euroon.

Etelä-Karjalalle pankin vahva kasvu tietää hyvää, sillä pääkonttori on Lappeenrannassa. Oma säästöpankki on Etelä-Karjalan ainoa Helsingin pörssin päälistalla oleva yritys.

— Pankin kasvu näkyy myös Etelä-Karjalassa. Me olemme tyytyväisiä Etelä-Karjalan elinvoimaan ja keskustan kehittämiseen. Venäjä luo oman vivahteensa monessakin mielessä, mutta nyt tilanne on rauhallinen, kertoo pankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Konttoriverkosto kasvaa edelleen

Kasvun taustalla on Sydänlammin mukaan liiketoimintavolyymin kasvu eli käytännössä tulos tulee uusien luottojen ja talletusten sekä palkkiotuottojen kautta.

— Olemme Suomen nopeimmin kasvava pankki. Isot pankkiryhmittymät ovat jatkuvasti keskittäneet toimintojaan pääkaupunkiin ja se tarkoittaa tyytymättömiä asiakkaita muualla. Se on tuonut meille uusia asiakkuuksia.

Maakunnissa erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset ovat kaivanneet lähellä palvelevaa suomalaispankkia. Oma säästöpankilla ei ole suunnitteilla konttorien sulkemisia. Vuoden alussa avataan uudet konttorit suurissa keskuksissa Helsingissä, Oulussa ja Turussa.

— Ne ovat jo toiminnassa, mutta virallisia avajaisia vietetään lähiaikoina.
Etelä-Karjalan konttorit sijaitsevat Lappeenrannassa ja Imatralla.

Anti oli menestys

Viime vuoden lopun pörssilistautuminen oli menestys.

Tarjolla olleet osakkeet tuplamerkittiin eli osakkeisiin oli kiinnostusta enemmän kuin niitä oli tarjolla.

Uusia omistajia tuli niin yksittäisiltä sijoittajilta kuin eläkerahastojen ja säätiöiden kaltaisilta institutionaalisilta sijoittajilta aina pohjoismaita ja Lontoota myöten.

Osakeannin jälkeenkin Etelä-Karjalan säästöpankkisäätiö on sen suurin omistaja reilun 30 prosentin osuudella.

Keskiviikkona pankki kertoi 20 miljoonan euron investoinnista digitaaliseen peruspankkiteknologiaan. Se toteutuu kolmen seuraavan vuoden aikaikkunassa.

— Asiakkaille tämä tarkoittaa tulevaisuudessa uusia tuotteita ja palveluita aiempaa nopeammin ja edelleen parempaa palvelukokemusta konttoreissa, mobiili- ja verkkopankissa, sanoo Pasi Sydänlammi.

Oma säästöpankki

OmaSp on taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki.

Tase noin 2,8 miljardia euroa.

Pankilla on 40 konttoria ja 270 työntekijää.

Eri palvelukanavien kautta noin 135 000 henkilö- ja yritysasiakasta.

Pankki keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.