Stora Enso aloittaa puunhankinnassaan yt-neuvottelut: Vähennystarpeeksi arvioidaan 25 henkilötyövuotta

Stora Enso Metsän kotipaikka on Imatralla. Neuvottelujen piirissä on Suomessa kaikkiaan 230 henkilöä, joista 40 Imatralla.

Pirjo Kamppila

Stora Enso Metsä ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut.
Stora Enso Metsä ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut.

Stora Enso Metsä aloittaa yt-neuvottelut.

Yt-neuvottelut koskevat Suomen puunhankintaa ja niiden piirissä on 230 henkilöä.

Neuvottelut voivat johtaa enintään 25 henkilötyövuoden vähennykseen.

Yt-neuvottelujen arvioitu kesto on kuusi viikkoa.

– Yt-neuvottelut koskevat koko Suomen puunhankintaa lukuun ottamatta puun ostossa ja tehtaan terminaaleissa työskenteleviä, kertoo Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen.

Poikkeuksen tekevät puunoston ja -korjuun esimiehet, jotka kuuluvat yt-neuvottelujen piiriin.

Kotipaikka Imatralla

Stora Enso Metsän pääkonttori on käytännössä Helsingissä, mutta kotipaikka edelleen Imatralla.

Imatrankoskella sijaitsevassa toimipisteessä työskentelee kaikkiaan 80 henkeä, joista noin puolet toimii Suomen puunhankinnassa. Neuvottelut koskevat heitä eli yhteensä noin 40 henkilöä.

Stora Enso Metsällä on lisäksi hankintatoimistoja eri puolilla Etelä-Karjalaa, kuten Lemillä ja Taipalsaarella. Myös näissä saattaa on yt-neuvottelujen piirin kuuluvia henkilöitä.

Yt-neuvottelujen taustalla on puunhankinnassa tehty tietojärjestelmäuudistus, mikä luo yhtiön mukaan tarvetta uudelleen organisoitumiselle ja tehtävien uudelleen järjestelylle.

Samalla toimenpiteet ovat osa Stora Enson kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla pyritään koko yhtiössä 275 miljoonan euron säästöihin.

Stora Enso Metsän palveluksessa on kaikkiaan 500 henkilöä. Lisäksi sillä on 85 korjuu-, kuljetus- ja metsäpalveluyrittäjää alihankkijoina.

Luetuimmat