Lappeenrannasta halutaan koko kaakon kenttä, markkinointia lähialueille kehitetään: ”Täältä lentäminen on kouvolalaiselle tai mikkeliläiselle halvempaa ja helpompaa”

otto ponto

Ryanairin ensimmäinen kone Lappeenrannasta Ateenaan nousee ilmaan toukokuun 16. päivä ensi vuonna.
Ryanairin ensimmäinen kone Lappeenrannasta Ateenaan nousee ilmaan toukokuun 16. päivä ensi vuonna.

Lappeenranta ryhtyy markkinoimaan lentoliikennettään myös lähikaupunkien asukkaille. Kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman sanoo, että tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, sillä asia on tuore.

— Lappeenrannasta lentäminen on esimerkiksi kouvolalaiselle tai mikkeliläiselle helpompaa ja halvempaa kuin Helsinki-Vantaalta. Meidän täytyy nyt ehdottomasti saada laajempaa näkyvyyttä myös lähialueille yhteistyössä lentokentän kanssa.

Olemme taas kartalla.

Konkreettisesti markkinointi tulee todennäköisesti näkymään verkossa ja sanomalehdissä, vaikkei varsinaista erillisrahaa markkinointia varten olekaan olemassa. Sosiaalinen media mahdollistaa kohdennuksen, ja lehtiä luetaan edelleen.

— Paikallislehtiin voisi laittaa nettibannereita tai printtimainontaa. Saimaa-tiimin eksperttien kanssa täytyy myös jutella, miten ihmiset esimerkiksi Mikkelissä tavoitetaan parhaiten.

Uudesta lentoyhteydestä Lappeenrannan ja Ateenan välillä keskiviikkona kertonut Ryanair ei tee itse markkinointia. Yhtiön kanssa on tarkoitus tehdä yhteistyötä erilaisten kampanjoiden tiimoilta esimerkiksi Ateenan alueella. Oma asiansa on tiedottaminen Venäjälle, jota on myös tehty.

— Venäjällä uusia reittejä on odotettu innolla.

Rahman muistuttaa, että aiempien reittien koneet myytiin täyteen 98-prosenttisesti, joten nytkin Ateenan yhteyden myyntiä tarkkaillaan koko ajan. Mikäli koneet ovat täynnä, markkinointipanostusten määrää ja järkevyyttäkin täytyy miettiä.

— On kuitenkin Lappeenrannalle imagollisesti hyvä asia, että kaupunki tunnistetaan taas kansainvälisen lentoliikenteen kaupunkina. Olemme taas kartalla.

Ateenan lisäksi neuvottelut muistakin reiteistä ovat käynnissä eri tahojen kanssa, ja kaupungin määrärahoissa on niille tilaa. Uudet reitit toisivat lisää markkinoitavaa.

— Lentoyhteydet ovat osa meidän matkailupalveluja, ja nyt kun ensimmäinen yhteys on saatu, on helpompi saada niitä lisääkin.

Henri Pitkänen

Henri Pitkänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.