Pienkerrostalon tulipaloa sammutetaan Imatralla Karhumäenkadulla — Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi, epäilty on otettu kiinni

Sammutus kestää useita tunteja. Rakennus tuhoutuu todennäköisesti kokonaan.

Anu PakarinenHätäkeskus sai tiedon tulipalosta kello 6.52. Sammutustöihin
kutsuttiin yksiköitä lähikunnistakin. 
Hätäkeskus sai tiedon tulipalosta kello 6.52. Sammutustöihin kutsuttiin yksiköitä lähikunnistakin. 

Kaksikerroksinen pienkerrostalo syttyi tuleen torstaiaamuna Imatran Tuulikalliossa Karhumäenkadulla.

Hätäkeskus sai tiedon tulipalosta kello 6.52. Tehtävään lähti useita yksiköitä Imatralta ja lähikunnista. Sammutustöiden arvioitiin aamulla kestävän useita tunteja.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Epäilty tekijä on tiedossa ja poliisin hallussa, kertoo rikoskomisario Ville Lahti. Tämän enempää hän ei tekijästä tai tutkinnasta tässä vaiheessa kerro.

Ohikulkija pysähtyi seuraamaan sammutustöitä.
Ohikulkija pysähtyi seuraamaan sammutustöitä.

Vanhahkossa rakennuksessa on kaikkiaan kuusi asuntoa.

Aluksi pelastuslaitoksella oli käsitys, että yksi henkilö saattaisi olla jäänyt palavaan rakennukseen sisälle. Savusukeltajat tutkivat palavan talon, eikä ketään löytynyt.

— Meidän tietojemme mukaan ketään ei ole sisällä, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Johanna Franzen kertoo.

Palo on tunkeutunut asuinrakennuksen yläpohjaan, ja sen sammuttamiseksi joudutaan käyttämään paljon vettä. On selvää , että rakennus tuhoutuu asuinkelvottomaksi, arvioi päivystävä palomestari Petri Pätilä. Jos eivät liekit tuhoa rakennusta, viimeistään sen tekee sammutusvesi.

Lähimmät asuintalot ovat vain metrien päässä. Tuli ei ole vaarassa levitä kuitenkaan naapurustoon.Karhumänkatu on sujljettu toistaiseksi läpikulkuliikenteeltä
palopaikan tuntumassa. Jalkakäytävä on kuitenkin käytössä.
Karhumänkatu on sujljettu toistaiseksi läpikulkuliikenteeltä palopaikan tuntumassa. Jalkakäytävä on kuitenkin käytössä.

—Jos savu häiritsee lähialueella, voi sulkea ovet, ikkunat ja ilmastoinnin. Palon leviämisen vaaraa ei ole, Franzen sanoo.

Karhumäenkatu suljettiin aamulla sammutustöiden vuoksi ajoneuvoliikenteeltä palopaikan läheisyydessä. Kevyt liikenne pääsee läpi, sillä jalkakäytävä on käytössä. Myös alueelta ulos pyrkivät asukkaat, kuten työmatkalaiset, pyritään päästämään läpi.

Päivitetty 5.12.2019 klo 8.30: Lisätty Franzenin kommentit, päivitetty tietoja palosta. Kello 8.44 lisättiin ja vaihdettiin valokuvia. Kello 11.40 lisättiin tieto rikosepäilystä.