Lappeenrannan valtuusto päättää tänään länsialueen kouluista ja päiväkodeista

Maija Kaibijainen

Lappeenrannan valtuuston kokousta voi seurata suorana myös videolähtetyksenä netissä.
Lappeenrannan valtuuston kokousta voi seurata suorana myös videolähtetyksenä netissä.

Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa on tänään luvassa pitkästä aikaa isoja päätöksiä. Esityslistan kuumimmat aiheet ovat länsialueen koulu- ja päiväkotiverkko sekä muutokset subjektiivisessa päivähoito-oikeudessa.

Länsialueen osalta kyse on paljolti siitä, rakentuuko Sammonlahteen tulevaisuudessa valtava, jopa 1 400 lapsen päiväkoti- ja koulukompleksi. Tämä tarkoittaa samalla monen lähistön pienen koulun ja päiväkodin sulkemista.

Päätökset eivät näy perheiden arjessa vielä vähään aikaan. Muun muassa suunnittelu ja kaavoitus vievät aikaa, joten käytännössä muutokset toteutuvat pääosin vasta 2020-luvulla.

Subjektiivisessa päivähoidossa on kyse siitä, miten kaupunki pistää käytäntöön maan hallituksen päättämät palveluiden heikennykset. Jos esitys hyväksytään, subjektiivinen oikeus kokopäivähoitoon koskee elokuun jälkeen vain niitä lapsia, joiden molemmat vanhemmat ovat töissä tai opiskelemassa.

Käytännössä muutos johtanee siihen, että puolipäivähoidossa siirrytään laajasti puolipäiväryhmien käyttöön. Tämä taas johtaa hoitajien vähenemiseen ja ryhmäkokojen kasvuun.

Valtuuston kokous kaupungintalolla alkaa kello 18.30. Kokous lähetetään suorana videostriiminä myös nettiin.

Timo Laitakari

Luetuimmat

Kommentoidut