Oma-säästöpankki teki historiansa parhaan tuloksen alkuvuonna

Marleena Liikkanen

Oma-säästöpankki myönsi Etelä-Karjalassa alkuvuoden aikana 21 prosenttia enemmän lainoja kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.
Oma-säästöpankki myönsi Etelä-Karjalassa alkuvuoden aikana 21 prosenttia enemmän lainoja kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Oma-säästöpankki enteilee tekevänsä historiansa parhaan tuloksen eilen julkistetun osavuotiskatsauksen perusteella. Taseen loppusumma nousi lähes 2,3 miljardiin euroon, ja tulos ennen veroja oli 13,6 miljoonaa euroa.

Kyse on aluejohtaja Teemu Tuukkasen mukaan puhtaasta liiketoiminnan kasvusta. Aiemmin kasvua syntyi paljolti fuusioista.

Huhtikuussa sovittu S-Pankin pk-yritys- ja maa- ja metsätalousliiketoiminnan siirtyminen Oma-säästöpankille vahvistaa Tuukkasen mukaan kasvua.

— Pienyrittäjät ovat meille hyvin toivottu asiakasryhmä.

Joulukuun alussa tapahtuva siirtymä tuo pankille 250 miljoonan euron liiketoiminnan ja lähes 10 000 asiakasta.

Etelä-Karjalan alueella Oma-säästöpankki myönsi alkuvuoden aikana 21 prosenttia enemmän lainoja kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna. Asuntolainoja myönnettiin 17 prosenttia enemmän.

Matalan korkotason aikana yhä useampi asiakas on ollut kiinnostunut rahasto- ja vakuutussäästämisestä.

Tuukkanen korostaa henkilökohtaisen palvelu merkitystä.

— Kaikki konttorimme ovat niin sanottuja täyden palvelun konttoreita, joissa kassapalveluja on tarjolla kaikkina arkipäivinä.

Oma-säästöpankilla on tällä hetkellä 37 konttoria. Lahteen avattiin konttori toukokuussa ja seuraava on avautumassa Jyväskylään.

Myös henkilöstön määrä on kasvussa.

— Osa selittyy uusilla konttoreilla, mutta digitaaliseen kehittämiseen on tarvittu myös uusia työntekijöitä.

Tuukkasen mukaan tammikuussa allekirjoitettu kaksivuotinen takaussopimus Euroopan investointirahaston kanssa on helpottanut selvästi suomalaisten pk-yritysten luoton saantia.

Pankin sopimus kattaa 100 miljoonan euron yritysluotot, joita pankki voi myöntää määrätyin kriteerein kasvuhakuisille pk-yrityksille.

— Haluamme takausohjelman avulla vastata pk-yritysten investointitarpeisiin.

Uutta rahoitusta on tarjolla sekä pk-yrityksen perustamisen alkuvaiheen investointeihin että nykyisten toimintojen tehostamiseen ja uusien hankkeiden toteuttamiseen.

— Etelä-Karjalan alueella takausohjelman avulla on lainoitettu jo kymmeniä hankkeita.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.