SaiPa menetti ainakin Ari Santasen ja Kim Strömbergin kesken ottelun, nuori joukkue taistelee voitosta Mikkelissä

Kai Skyttä

SaiPan kannattajat ovat matkustaneet Mikkeliin joukkueen tueksi. Arkistokuva maaliskuulta vuonna 2014.

SaiPan ottelu Mikkelin Jukureita vastaan sujuu värikkäissä merkeissä satojen lappeenrantalaiskannattajien pauhussa. Ottelu on kahden erän jälkeen tilanteessa 1—1 ja SaiPa taistelee siten edelleen voitosta, mutta helpolla joukkue ei ole päässyt.

SaiPan ennestään nälkävuoden mittainen loukkaantumislista piteni, kun hyökkääjä Kim Strömberg loukkaantui vakavan oloisesti toisessa erässä. Strömberg satutti jalkansa ja putosi välittömästi tuskissaan jään pintaan. Tilanteessa Strömbergin lähellä ei ollut muita pelaajia.

Toisen erän loppu oli erikoinen, sillä päätuomari Jussi Leppänen heitti SaiPan päävalmentajan Ari Santasen ulos ottelusta.

Santasen ulosajoa edelsi Jukurien Miika Roineen taklaus SaiPan parhaan pistemiehen Tero Koskirannan jalkaan. Koskiranta vaikutti satuttavan itseään tilanteessa ja poistui pukusuojaan tilanteen jälkeen.

Päätuomari Leppänen ei antanut tilanteesta Roineelle rangaistusta, mitä Santanen ei sulattanut ja antoi päätuomarille suoran palautteen. Reipassanainen keskustelu päättyi, kun Leppänen antoi Santaselle pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Leppänen oli tuossa hetkessä ottelun ainoa päätuomari, sillä toinen päätuomari Jani Luoma-aho oli pukusuojassa saamassa ensiapua loukkaantuneeseen käteensä.

Myös SaiPan puolustaja Markus Kojo katosi tositoimista toisessa erässä. Hänen paikallaan alkoi luutia Henry Maarnela, joka istui ensimmäisen erän pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

SaiPan maalin teki Kim Strömberg Tero Koskirannan syötöstä ensimmäisessä erässä.

SaiPan tukena Mikkelissä on satoja keltamustia kannattajia.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet