Attendon lastenkoti avautuu entiseen Selmankotiin — Hoitokodin asukkaat siirrettiin muualle, tilalle tulee 12 — 17 -vuotiaita lapsia

Kaukaan tehdasalueen vieressä sijaitseva entinen hoivakoti avautuu 13 lapsen lastenkotina helmikuussa.

Minna Mänttäri

Attendon hoitokoti Selma muuttuu Attendo Lastensuojelupalvelut oy:n lastenkodiksi.
Attendon hoitokoti Selma muuttuu Attendo Lastensuojelupalvelut oy:n lastenkodiksi.

Vanhusten hoivakotina syksyyn asti toiminut Selmankoti muuttuu lastenkodiksi. Attendo siirsi Lauritsalassa sijaitsevan hoivakodin asukkaat nyt syksyllä Attendon uuteen Attendo Saarniin Taipalsaarentien varrella.

Tyhjentynyt Selmankoti saa uusiksi asukkaikseen lastenkotilapsia. Attendo Lastensuojelupalvelut aikoo avata lastenkodin helmikuussa.

Aluejohtaja Kalle Maijala kertoo, ettei tarkkaa avautumispäivää ole vielä tiedossa.

Yksikkö on jaettu kuusi- ja seitsemänpaikkaiseen osastoon. Maijalan mukaan lastenkotiin sijoitetaan 12 — 17 -vuotiaita lapsia.

Henkilökuntaa on vuorossa enintään viisi.

Asiakkaista ei vielä sovittu

Attendolla ei ole vielä tietoa siitä, mistä lapset tulevat avautuville paikoille. Maijalan mukaan Attendo pyrkii yhteistyöhön kaikkien lähikuntien kanssa.

— Olemme keskustelleet Eksoten kanssa palvelun sisällöstä, mutta sopimukset kuntien ja kuntayhtymien kanssa tulevat ajankohtaisiksi vasta, kun toiminta on käynnistynyt.

Attendo Lastensuojelupalveluilla ei ole muuta toimintaa Etelä-Karjalassa. Maijalan mukaan suunnitelmissakaan ei ole käynnistää alueella muuta toimintaa kuin Selmankotiin sijoittuva.

Attendo Lastensuojelupalveluilla on viisi lastenkotia. Lisäksi yhtiö tarjoaa sijaisperhetoimintaa eri puolilla maata.

Selmankoti on entinen omakotitalo, jossa on 448 neliötä. Attendo osti hoivakotina toimineen Selmankodin joitakin vuosia sitten.

Selmankoti sijaitsee Saimaankadun ja Selmankadun kulmassa UPM-Kymmenen tehtaiden ja Hyötiöntien vieressä. Tien varressa on melueste.