Yliluutnantti Joni Hurppu Raja- ja merivartiokoululta on palkittu vuoden jalkaväkiupseerina

Jalkaväen vuosipäivänä palkittiin jalkaväen kouluttajia ja muita ansioituneita

Kai Skyttä

Yliluutnantti Joni Hurppu on kehittänyt Rajavartiolaitoksen erikoisrajajääkärikoulutusta seitsemän vuoden ajan. Arkistokuva.
Yliluutnantti Joni Hurppu on kehittänyt Rajavartiolaitoksen erikoisrajajääkärikoulutusta seitsemän vuoden ajan. Arkistokuva.

Jalkaväen vuosipäivää juhlistettiin Panssariprikaatissa perjantaina 15. marraskuuta. Vuosipäivän juhlassa palkittiin ansioituneita kouluttajia.

Vuoden jalkaväkiupseeriksi valittiin yliluutnantti Joni Hurppu Raja- ja merivartiokoululta.

Hurppu on kehittänyt Rajavartiolaitoksen erikoisrajajääkärikoulutusta seitsemän vuoden ajan kouluttajan ja varapäällikön tehtävissä. Siirtyessään Puolustusvoimista Rajavartiolaitokseen hän vei mukanaan tarvittavaa erikoisjoukko-osaamista ja hän on ollut luomassa erikoisjoukkojen välistä yhteistoimintaa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen välillä.

— Yliluutnantti Joni Hurppu toimii työssään esimerkillisesti ja on hieno esikuva niin henkilökunnalle kuin asevelvollisille. Hänen työotteensa on ammattimainen ja rauhallisen varma ja hän luo positiivisen ja oppimista kannustavan ilmapiirin, kerrotaan Maavoimien tiedotteessa.

Raja- ja merivartiokoulu sekä erikoisrajajääkärikoulutus sijaitsevat molemmat Imatralla

Vuoden jalkaväkiopistoupseeriksi valittiin yliluutnantti Akseli Ruoranen Maasotakoululta.

Ruoranen on kehittänyt panssarijääkäri- ja panssaritiedustelujoukkojen taktiikkaa ja osaamista yli viidentoista vuoden ajan eri tehtävissä Panssariprikaatissa ja Maasotakoululla. Hänen ammattitaitoaan on hyödynnetty niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

— Yliluutnantti Akseli Ruoranen on työyhteisössään suuresti arvostettu henkilö, jonka persoonallinen ja huumoria sisältävä koulutusote tuottaa kiitettäviä koulutustuloksia. Hän on ollut koko uransa ajan ollut kehityshakuinen ja uusia menetelmiä etsivä ja rohkeasti käyttöön ottava jalkaväen kouluttaja, todetaan tiedotteessa.

Maasotakoulu toimii Lappeenrannassa ja Haminassa.

Katso kaikki palkitut Maavoimien nettisivuilta.