Palvelusetelimalli sai MLL:n luopumaan Tirikan päiväkodista Lappeenrannasta— Uudelle omistajalle Tirikka on 104:s päiväkoti Suomessa

Toimitusjohtaja Minna Martikainen Pilke päiväkodeista: Palvelusetelimallin ansiosta kaikki yksityiset päiväkodit ovat yhdenvertaisia palvelun tuottajia kunnallisten päiväkotien rinnalla.

Kai Skyttä

Arki Tirikan päiväkodissa jatkuu tuttuun tapaan, vaikka omistaja vaihtuu.
Arki Tirikan päiväkodissa jatkuu tuttuun tapaan, vaikka omistaja vaihtuu.

Lappeenrannan MLL:n (Mannerheimin Lastensuojeluliitto) paikallisyhdistys on myynyt Tirikan päiväkodin liiketoiminnan Pilke Päiväkodit Oy:lle.

Kauppa tulee voimaan vuoden alusta.

Uusi omistaja lupaa, että päiväkodin arki jatkuu tuttuun tapaan Armilankadulla. Tirikassa toimii kuusi päiväkotiryhmää.

Puheenjohtaja Ritva Virransalo Lappeenrannan MLL:stä huomauttaa, että ratkaisuun päädyttiin, kun Lappeenrannan kaupunki siirtyi palvelusetelimalliin.

— Meidän pieni yhdistyksemme ei enää pystynyt tuottamaan varhaiskasvatuspalveluja entiseen tapaan. Kotimaisella Pilke-konsernilla on leveämmät hartiat takaamaan laadukas toiminta.

Toimitusjohtaja Minna Martikainen Pilke päiväkodeista näkee palvelusetelimallin hyvät puolet.

— Sen ansiosta kaikki yksityiset päiväkodit ovat yhdenvertaisia palvelun tuottajia kunnallisten päiväkotien rinnalla.

Päiväkotien päivähoitomaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Syksyllä kaksi uutta päiväkotia

Pilke avaa Lappeenrantaan myös kaksi uutta päiväkotia ensi syksynä.

Luontopäiväkoti Kuutti aloittaa Joutsenon Palstakujalla ja musiikkipäiväkoti Norppa Minkinkadulla Uus-Lavolassa, kumpikin uudisrakennuksiin.

Tirikka on Pilke-konsernin 104:s päiväkoti Suomessa.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi yhtiö järjestää perusopetuksen iltapäivä̈toimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa.

Päiväkodit leikittävät tällä hetkellä yhteensä noin 6200:ta lasta, ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista.