Lappeenrannan työväentalon purkaminen pakottaa kaksi yökerhoa muuttamaan – Kerro meille muistosi lähes 40-vuotiaasta rakennuksesta

Giggling Marlin ja Las Palmas jatkavat toimintaansa Lappeenrannan keskustassa. Vielä ei ole kerrottu, missä uudet tilat sijaitsevat.

Anu Kiljunen

Gigglin Marlin ja Las Palmas jatkavat syksyllä uusissa tiloissa.
Gigglin Marlin ja Las Palmas jatkavat syksyllä uusissa tiloissa.

Kaksi Lappeenrannan yökerhoa saa uuden osoitteen, kun työväentaloa aletaan purkaa toukokuussa.

Giggling Marlin ja Las Palmas avautuvat uudelleen kesän jälkeen uusissa tiloissa, joiden sijainneista ei ole vielä tiedotettu. Koronaviruksen vuoksi molemmat yökerhot sulkivat ovensa jo suunniteltua aikaisemmin maaliskuussa.

– Tarkoitus oli, että vapun jälkeisenä viikonloppuna olisi vietetty nykyisten tilojen hautajaiset ja uudet tilat avattu pari viikkoa myöhemmin helatorstain aattona, sanoo Giggling Marlinin omistavan Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio.

Raunion mukaan Lappeenrannassa on riskialtista avata uusi paikka ennen kesää, koska yökerhoissa käyvät opiskelijat ovat kesällä poissa kaupungista. Sen vuoksi uudet tilat päätettiin avata vasta kesän lopussa.

– Arviomme on, että Giggling Marlin jatkaa toimintaansa uusissa tiloissa elokuussa.

Sijainti paranee nykyisestä

Raunion mukaan Giggling Marlinin uusista tiloista ei ole kerrottu vielä julkisuuteen, sillä kokonaisuudessa on mukana muitakin ravintola-alan yrityksiä. Niiden kanssa on vielä epävarmuustekijöitä koronakriisin takia.

Sen verran Raunio voi sanoa, että tilat ovat Lappeenrannan keskustassa ja lähempänä satamaa.

– Nähdäksemme uusi sijainti tulee olemaan huomattavasti nykyistä parempi ihmisten liikkuvuuden kannalta.

Giggling Marlinin asiakaspaikkamäärä pysyy suunnilleen samana kuin nykyisissä tiloissa, joissa se on toiminut vuodesta 2005. Nyt yökerhossa on neljä osastoa, kun taas uusiin tiloihin niitä tulee kaksi. Isommalla puolella tullaan järjestämään keikkoja ja muita tapahtumia.

– Lappeenrannan yöelämään ei ole tullut kauheasti mitään uutta, sieltä on vain poistunut asioita. Sinänsä näemme markkinatilanteen ihan lupaavana, Raunio sanoo.

Pallas rakennus

Havainnekuva työväentalon tilalle tulevasta rakennuksesta.
Havainnekuva työväentalon tilalle tulevasta rakennuksesta.

Las Palmasin perusajatus pysyy

Las Palmas aukeaa uudessa paikassa syksyllä. Asiasta tiedotetaan enemmän ensi viikon torstaina, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne Etelä-Karjalan osuuskaupasta.

– Uusi sijainti on Lappeenrannan keskustassa. Tilat ovat hieman nykyistä suuremmat. Niihin tulee uusia elementtejä, mutta Las Palmasin perusajatus pysyy samana, Vuorinne sanoo.

Työväentalon paikalle nousee seitsenkerroksinen talo, jonka on määrä olla valmis vuonna 2022. Rakennukseen tulee liiketilaa katutasoon ja asuntoja ylempiin kerroksiin.

Onko sinulla muistoja nyt purettavasta Lappeenrannan työväentalosta ja sen ravintoloista? Teemme juttua rakennuksen lähes 40-vuotisesta historiasta ja keräämme sitä varten lukijoiden tarinoita. Lähetä muistosi osoitteeseen aaro.immonen@esaimaa.fi.