Hovioikeus epäsi Lappeenrannan tuhopoltoista epäillyn vaatimuksen päästä vapaaksi

Hovioikeuden mukaan 17-vuotiaan miehen vangittuna pitäminen ei ole kohtuutonta. Mies on myöntänyt sytyttäneensä 20 tulipaloa.

Mika Strandén

Lappeenrannan Skinnarilassa Kaivosuonkadulla paloi 4.tammikuuta ulkovarasto ja sen vieressä ollut varasto.
Lappeenrannan Skinnarilassa Kaivosuonkadulla paloi 4.tammikuuta ulkovarasto ja sen vieressä ollut varasto.

Lukuisista tuhopoltoista Lappeenrannassa epäillyn miehen vaatimus päästä vapaaksi on hylätty.

17-vuotias mies vangittiin viime viikolla todennäköisin syin epäiltynä 14 vahingonteosta, kolmesta tuhotyöstä, kahdesta tuhotyön yrityksestä ja yhdestä törkeästä vahingonteosta Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Tuhotyö tai tuhotyön yritys liittyvät tapauksiin, joissa vaarassa ovat olleet asuinrakennukset.

Itä-Suomen hovioikeus perustelee torstaina antamassaan päätöksessä, että alaikäisen miehen vangittuna pitäminen ei ole asian laadun tai vangitun henkilökohtaiset olosuhteet huomioon ottaen kohtuutonta.

Syyte on nostettava maaliskuun alussa

Tuhopolttoja tutkiva rikoskomisario Petri Korpisammal vastusti epäillyn vaatimusta päästä vapaaksi. Hän kertoi Etelä-Saimaalle viime viikolla, että epäilty on tunnustanut osallisuutensa 20 tapaukseen Länsi-Lappeenrannassa.

Teot tapahtuivat viime heinä-, elo-, syys-, marraskuussa sekä tämän vuoden tammikuussa. Mies otettiin kiinni 4. tammikuuta, jolloin Skinnarilassa oli tulessa neljä roska-astiaa ja -katosta. Mies otettiin kiinni palopaikkojen lähistöltä.

Miestä oli kuulusteltu tuhopolttoihin liittyen viime heinäkuussa, mutta hänen osuutensa jäi tuolloin avoimeksi.

Syyte on nostettava viimeistään 1. maaliskuuta.

 

Luetuimmat