Nappaa Starboxista vaikka koko menu: vaniljaista kukkakaalikeittoa, juustoinen kantarellipiirakka sekä jälkiruoaksi pavlovaleivoksia

Starbox.fi:n bloggaajat ovat jälleen kehitelleet maukkaita reseptejä tulevalle viikolle.

Samettisen kukkakaalikeiton ohjeen tarjoaa Kakkupuoti Hurmaava.

Kukkakaalikeittoon tarvitaan kukkakaali, sipulia, vettä, kasvisliemikuution puolikas, kuohukermaa, suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää sekä puolikas vaniljatanko.

Kukkakaalikeiton ohjeen voit lukea täältä.

Mikäpä sopisi kesäisen kukkakaalikeiton kaveriksi parmemin kuin juustoinen kantarellipiirakka.

Willa Sarkko -blogin Jamiela Ruotsalainen täyttää piirakkataikinalla taputellun vuoan kantarelleilla, pekonilla, ruokakermalla ja juustoraasteella. Piirakan täytteeseen kuuluu myös kaksi kananmunaa sekä pippuria. Lue kantarellipiirakan ohje Willa Sarkon blogista täältä.

Jälkiruuaksi voi tarjota vaikkapa Jannen keittiön ohjeilla valmistettuja pavlovaleivoksia.

Pavlovat ovat benäläisen ballerina Anna Pavlovan tanssiasun inspiroimia leivoksia. Pavlova on ilmava, kermavaahdolla ja hedelmillä päällystetty marenkikakku.

– Kakun sijan valmistin pienempiä pavlovaleivoksia, jotka ovat käteviä tarjoilla.

Pavlovassa on marenkia, joka on sokerin ja kananmunan valkuaisen sekoitus.

– Marenkia voi valmistaa myös vegaanisena vatkaten aquafaban ja sokerin keskenään. Aquafaba vaahtoaa kauniisti ja siitä tulee valkoista ja kiiltävää valkuaisten tavoin. Aquafaba on yleisnimitys säilykekikherneiden ja -papujen liemelle, jolla voi pitkälti korvata kananmunan käytön ruoanlaitossa, Janne kertoo.

Janne kertoo blogissaan myös mitä eroa on ranskalaisella, sveitseiläisellä ja italialaisella marengilla.

Blogissa on ohjeet kolmeen erilaiseen täytteeseen. Hän valmisti sitruuna-vadelmatäytettä, mansikka-suklaatäytettä ja hedelmätäytettä.

Jos mieli tekee pavlovaleivoksia, katso ohje täältä.

Starbox.fi on Kaakon Viestinnän blogiyhteisö, jossa on tällä hetkellä yli 60 bloggaajaa. Blogien aihepiirejä ovat mm. hyvinvointi, matkailu, ruoka, leivonta, kauneus, muoti, urheilu, valokuvaus ja kädentaidot.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.