Luumäki jäi pankkiporukasta pois – Kolme osuuspankkia yhdistyy syyskuun alussa

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sanoo OP Simpeleen toimitusjohtaja.

Heidi Veijalainen

Etelä-Karjalan, Parikkalan ja Simpeleen Osuuspankit yhdistyvät.
Etelä-Karjalan, Parikkalan ja Simpeleen Osuuspankit yhdistyvät.

Etelä-Karjalan ja Parikkalan Osuuspankin edustajistot sekä Simpeleen Osuuspankin osuuskunta päättivät yhdistymisestä tiistai-iltaisessa kokouksessaan. Pankit yhdistyvät 1. syyskuuta 2020.

Luumäen Osuuspankin edustajisto päätti äänestyksen jälkeen jatkaa itsenäisenä.

Sen hallintoneuvosto oli tukenut yksimielisesti hallituksen esitystä suuremmaksi pankiksi yhdistymisestä. Yksitoista edustajiston jäsentä äänesti hallituksen esityksen puolesta ja vastaan kymmenen, mutta osuuskuntalain mukaan yhdistymishankkeen puolesta on kuitenkin annettava kaksi kolmannesta äänistä.

– Kokouksessa ei juurikaan käytetty esitystä vastustavia puheenvuoroja. Silti äänestyksessä ei syntynyt yhdistymiseen tarvittavaa määräenemmistöä, kertoo Luumäen osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Purmonen tiedotteessa.

"Hallinnolliset tehtävät ovat vieneet suhteettoman paljon aikaa"

Parikkalan ja Simpeleen Osuuspankkien hallitukset olivat tiedotteen mukaan yksimielisesti yhdistymisen kannalla ja näkivät sen parhaana vaihtoehtona palvelukyvyn ja maakunnallisuuden näkökulmasta.

OP Parikkalan hallituksen puheenjohtaja Pekka Europaeus iloitsee, että jatkossa maakunnallinen pankki pystyy tarjoamaan sekä henkilö- että yritysasiakkailleen nykyistä laajemmat palvelut. Hänen mukaansa hallinnolliset tehtävät ovat pienessä pankissa vieneet suhteettoman paljon aikaa.

– Saamme asiakkaidemme käyttöön myös sellaisia palveluita, joita emme nykyisellään ole pystyneet tarjoamaan, hän sanoo.

Pankkien yhdistyttyä niiden kaikki nykyiset toimipisteet jatkavat toimintaansa. Parikkalan ja Simpeleen Osuuspankkien henkilökunta siirtyy Etelä-Karjalan Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Niiden omistaja-asiakkaat siirtyvät Etelä-Karjalan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi.

Myös asiakkaiden oikeudet säilyvät ennallaan, samoin asiakassuhteet, sekä tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit.

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, kertoo OP Simpeleen toimitusjohtaja Asko Imppola.

Luetuimmat