Lappeenranta haluaa upseerikerholle turvatun tulevaisuuden, neuvottelee ostamisesta

Mika Strandén

Lappeenrannan kaupunki on neuvotellut Senaatti-kiinteistöjen kanssa upseerikerhon tulevaisuudesta.
Lappeenrannan kaupunki on neuvotellut Senaatti-kiinteistöjen kanssa upseerikerhon tulevaisuudesta.

Moni taho on huolestunut Lappeenrannan Rakuunamäellä sijaitsevan upseerikerhon tulevaisuudesta. Maasotakoulu luopuu Rakuunamäellä käytössään olevista rakennuksia ja siirtää kaiken toimintansa Leirikentän alueelle lentokentän reunaan. Senaatti-kiinteistöt myy pois ne kiinteistöt, joille ei ole käyttöä.

Lappeenrannan kaupungin intressinä on, että upseerikerho säilyy tulevaisuudessakin nykyisenlaisessa käytössä. Kaupunki neuvottelee Senaatti-kiinteistön kanssa upseerikerhon mahdollisesta ostamisesta.

Neuvottelut ovat vielä kesken ja monet yksityiskohdat avoinna. Neuvotteluihin osallistunut kaupunginsihteeri Juha Willberg korostaa, että kaupunki ei halua jäädä upseerikerhon lopulliseksi omistajaksi.

— Kaupunki on mukana kauppaneuvotteluissa. Kaupungin rooli on toimia avustajana ja välikätenä. Jos kaupat syntyvät, tarkoitus on perustaa kiinteistöyhtiö ja hakea sille osakkaita.

Talo on suojelurakennus, ja siellä on erittäin arvokas irtaimisto.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.