Tiet ja katsomot kuntoon Imatran ajoihin, kaupunki remontoi radan aluetta 200 000 eurolla

Santeri Tynkkynen

Imatran ajot järjestetään 7.—9. heinäkuuta. Ajojen pääsuoralla Vuoksen varrella tehdään raivaus- ja tasoitustöitä.

Ensi kesänä järjestettävien Imatran ajojen rataremontti on alkanut. Kisoja varten rataturvallisuutta sekä katsojapalveluita parannetaan. Tuleva remontti on huomattavasti pienempi kuin edellisen kesän.

Tuleviin kisoihin katsojien liikkumista tahdotaan helpottaa ja selkeyttää. Myös rataan tehdään pieniä parannuksia.

— Kulkureittejä ja opasteita parannetaan, sekä katsomojen laatua parannetaan esimerkiksi asentamalla kuppipenkkejä, Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman kertoo.

Viime kesänä radan varrelta valaistusta uusittiin, kiinteitä jakajia korvattiin siirrettävillä sekä tietä paranneltiin. Viime vuonna Imatran kaupunki budjetoi rataremonttiin 400 000 euroa.

Tällä hetkellä pääsuoralla katsomoiden läheisyydessä on meneillään yksi parantelun kohde. Katsomoiden vierellä on läjätty sekä tasoiteltu maata.

—  Tasaisempaa polkua tehdään ja katsomon pohjia tasoitellaan, tarkentaa rata-asioista vastaava Lassi Nurmi.

Itse rataa parannellaan pieniltä osin hieman ennen h-hetkeä. Nurmen mukaan esimerkiksi kanttareita, eli kadun reunuskiviä muokataan ajoystävällisemmiksi. Myös asfaltointia on luvassa viime hetkillä ennen kisoja. Meneillään olevaan remonttiin Imatran kaupunki on budjetoinut kaiken kaikkiaan 200 000 euroa

Rataremontti etenee aikataulussa.

— Kaikki etenee suunnitellusti ja oikein hyvässä aikataulussa. Innolla mennään kohti kesää ja heinäkuuta, Nurmi summaa.

Imatran ajot järjestetään 7.—9. heinäkuuta.

Santeri Tynkkynen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.