Roudarin teippi tutuksi - festareille töihin haluavat nuoret voivat ilmoittautua ilmaiseen koulutukseen

Kai Skyttä

Vapaaehtoiset festarityöntekijät saavat seurata myös idoliensa keikkoja. Kuvassa Cheek Lappeenrannan jäähallin keikalla.

Jokaisen nuoren unelma lienee viettää kesää eri festareita kiertäen. Humanistisen ammattikorkeakoulun Festaripörssi-hanke kouluttaa 18—29 vuotiaita vapaaehtoistyöhön festivaaleille.

Koulutukseen hakijoina etusijalla ovat he, jotka eivät ole koulutuksessa tai työssä. 15—18 vuotiaat voivat olla vapaaehtoisina oman kotipaikkakuntansa ikärajattomilla festivaaleilla. Ilmaisessa koulutuksessa nuoret voivat suorittaa hygieniapassin, järjestyksenvalvojakortin tai ensiapukurssin.

Festaripörssi toimii tänä kesänä Helsingissä, Lappeenrannassa ja Imatralla. Matkat jokainen oman kotipaikkakunnan ulkopuolelle lähtevä vapaaehtoinen maksaa itse. Festareilla heille tarjotaan ilmainen majoitus ja ruoka sekä festarilippu.

Festaripörssin hakuaika 31.3. asti www.festariporssi.fi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.