Mitenkähän sujuu Eero Aholta Rokan murre?

Vesa Moilanen

Näyttelijä Eero Aho on uusi Antti Rokka, Tuntemattoman sotilaan rakastettu karjalainen alikersantti.
Näyttelijä Eero Aho on uusi Antti Rokka, Tuntemattoman sotilaan rakastettu karjalainen alikersantti.

Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijät tutustuvat parasta aikaa jatkosodan aikaisiin olosuhteisiin ja rooleihinsa Kouvolan Vekaranjärvellä. Alikersantti Antti Rokan rooliin orientoituu näyttelijä Eero Aho.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jussi Vatanen vänrikki Koskelana, Johannes Holopainen vänrikki Kariluotona, Aku Hirviniemi alikersantti Hietasena ja Juho Milonoff sotamies Honkajokena. Sotamies Rahikaisen roolin tekee Andrei Alén, alikersantti Lahtisen Joonas Saartamo, sotamies Vanhalan Hannes Suominen ja Suden ”Suen tassun” Arttu Kapulainen.

Tuntemattoman sotilas -elokuvan ohjaa Aki Louhimies.

— Sain juuri ne ammattilaiset, jotka näihin rooleihin halusinkin, Louhimies kertoo tiedotteessa.

Näyttelijäjoukko on opetellut sotilaselämää ja maastossa ja kasarmilla sekä kohottanut kuntoaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen harjoitusleireillä. Elokuvan tuotanto on nyt edennyt Vekaranjärvellä järjestettäviin harjoitusleireihin ja testikuvauksiin.

Elokuvan kuvaukset alkavat kesäkuun alussa Vekaranjärvellä ja Haminan seudulla. Ensi-iltansa elokuva saa 27. lokakuuta 2017.

Louhimiehen Tuntematon sotilas on yli seitsemän miljoonan euron kokonaisbudjetillaan yksi Suomen kaikkien aikojen mittavimmista elokuvahankkeista. Se on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Juhana Nyman

Leena Sallinen