Pursuaako eteisesi lasten kenkiä? — Jalkineita ostetaan enemmän kuin tarve olisi. Raivaus vaatii uusia ajatuksia ja simppeleitä säilytystiloja.

Mari Koukkula

Lapsiperheen eteinen pursusi aikuisten ja lasten kenkiä ja vaatteita. Sisälle tullessaan kaikki perheenjäsenet potkaisivat kengät jaloistaan avonaulakon alle tai kuraeteisen ovelle. Kengämerestä oli vaikea löytää omia kenkiä ja toinen pari oli usein hukassa. Naulakolle asti ei päässyt ja sitä vastapäätä sijaitseva kuraeteinen oli vailla järkevää käyttöä, kun kenkäröykkiöt tukkivat tien sinne. Esille jätettiin vain sesonkiin sopivat jalkineet ja vaatteet ja niistä ne, joita oikeasti käytetään. Lapsille sijoitettiin avonaulakon alle nimikoidut korit, joihin kengät on helppo nakata sisään tullessaan. Kumisaappaille järjestettiin paikka kuraeteisen puolelle. Aikuisten kengät sijoitettiin avonaulakon viereiseen ovelliseen kaappiin kenkätelineisiin.

Tällaista tapahtuu useissa lapsiperheissä, kun perheenjäsenet astuvat sisään tai ulos kotiovesta:

Elina Jäntti

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet