Lappeenranta miettii uuden koulun rakentamista Kesämäkeen — Uusi koulu voisi olla pienempi ja kätevämpi kuin nykyinen

Kaupunki ei ehkä peruskorjaakaan entistä Kesämäenrinteen koulua, vaan saattaa rakentaa uuden oppilaitoksen. Selvitys uuden rakentamisesta on vasta alussa.

Mika Strandén

Entinen Kesämäenrinteen koulu on valmistunut vuonna 1958. Kaupunki selvittää, olisiko uuden koulun rakentaminen taloudellisesti järkevämpää kuin vanhan peruskorjaaminen.
Entinen Kesämäenrinteen koulu on valmistunut vuonna 1958. Kaupunki selvittää, olisiko uuden koulun rakentaminen taloudellisesti järkevämpää kuin vanhan peruskorjaaminen.

Lappeenrannan kaupunki pohtii uuden koulun rakentamista Kesämäkeen. Uudisrakennusvaihtoehto nousi entisen Kesämäenrinteen koulun peruskorjauksen rinnalle kuluvan vuoden talousarviota valmisteltaessa.

— Peruskorjausvaihtoehtoa tutkittiin jo tilakeskuksen aikana. Sen jälkeen pitkän tähtäimen tavoitteet ovat muuttuneet, Lappeenrannan toimitilojen toimitusjohtaja Mikko Hietamies kertoo.

Koulun pito pystyttäisiin kuitenkin järjestämään huomattavasti paremmin uudessa rakennuksessa. — Petri Huovila

Hietamiehen mukaan mahdollisen uudisrakennuksen koosta, sijaintipaikasta tai rakennusaikataulusta ei toistaiseksi voi sanoa mitään varmaa. Äskettäin käynnistynyt suunnittelutyö on vielä aivan alkuvaiheessaan.

— Toistaiseksi on olemassa vain päätös peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, Hietamies toteaa.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan päätös koulun peruskorjaamisesta tai uuden koulun rakentamisesta pyritään tekemään mahdollisimman pian.

Jos uusi koulu päätetään rakentaa, se voitaisiin tehdä esimerkiksi nykyisen koulun paikalle, sen viereen tai lähelle.

Uuteen kouluun saataisiin nykyaikaiset tilat

Kesämäen koulun rehtori Petri Huovila sanoo, että uuteen kouluun nykyaikaiset, avoimet koulutilat olisi helpompi toteuttaa kuin vanhaan peruskorjaamalla.

— Olen tehnyt elämäntyöni tässä rakennuksessa. Koulun pito pystyttäisiin kuitenkin järjestämään huomattavasti paremmin uudessa rakennuksessa.

Uusi koulu voitaisiin rakentaa pienempänä kuin nykyinen koulu, jossa on 1 400 neliötä käytäviä. Uuden rakennuksen ylläpitokustannusten arvioidaan myös olevan selvästi pienemmät kuin vanhan.

Peruskorjaus maksaisi noin 10 miljoonaa euroa

Jos vuonna 1958 valmistunut Kesämäen koulu peruskorjataan, sen ilmanvaihto, vesijohdot, viemärit, valaistus, tietotekniikka, ikkunat ja ovet pitää uusia. Remontin ennakoitiin viime syksynä maksavan noin kymmenen miljoonaa euroa.

Jos uusi koulu rakennettaisiin nykyisen koulun lähelle, oppilaat voisivat jatkaa koulunkäyntiä vanhassa koulussa siihen asti, kunnes uudet tilat valmistuisivat.

Jos kaupunki päättää rakentaa uuden koulun eikä remontoida vanhaa Kesämäenrinteen koulua, uusi koulu voisi olla valmis aikaisintaan vuosien 2020 ja 2021 taitteessa.

Kesämäen ala- ja yläluokkien koulut yhdistettiin viime elokuussa yhdeksi Kesämäen kouluksi. Kesämäen kampus sijaitsee kahta puolta Lavolankatua, ja kampuksella toimii myös Itä-Suomen koulu.

Kesämäenrinteen puolella opiskelee noin 450 oppilasta 6—9-luokilla. Opettajia koulussa on hieman alle 40.

Luetuimmat

Kommentoidut