LUT-yliopistossa Mikkelissä työskennellyttä miestä epäillään alaisiin kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Poliisin mukaan tutkinta on käynnissä.

Kai Skyttä

LUT:n palveluksessa työskennellyttä miestä epäillään alaisiin kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä. Kuvituskuva.
LUT:n palveluksessa työskennellyttä miestä epäillään alaisiin kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä. Kuvituskuva.

Yliopistoon henkilökuntaan kuulunutta miestä epäillään alaisiin kohdistuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä Mikkelissä. Itä-Suomen poliisi tiedotti asiasta perjantaina.

Mies työskenteli epäiltyjen tekojen aikaan Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n palveluksessa. Asian vahvistavat tutkinnanjohtaja rikoskomisario Timo Häkkinen ja LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa.

Itä-Suomen poliisin mukaan tutkinta on alkuvaiheessa, mutta poliisi on jo puhuttanut useita ihmisiä ja tehnyt asiassa tietoteknistä tutkintaa sekä etsintöjä.

Häkkinen kertoo, että epäiltyjä uhreja on enemmän kuin yksi. Hän ei tutkinnan tässä vaiheessa avaa tarkemmin, millaisista teoista tapauksissa epäillään olevan kyse.

— Tutkintaa jatketaan ja sitä pyritään viemään eteenpäin mahdollisimman nopeasti, Häkkinen sanoo.

Ylen mukaan epäillyt teot ovat tapahtuneet useamman vuoden aikana.

Häkkisen mukaan rikosepäily on tullut poliisin tietoon vastikään.

LUT:n rehtori: Karmean vakava rikosepäily

Rehtori Juha-Matti Saksa kertoo, ettei epäilty enää työskentele LUT:ssa. Epäillyn henkilöllisyyttä tai virka-asemaa hän ei kommentoi.

— Yleisellä tasolla voin todeta, että kysymyksessä on karmean vakava rikosepäily. Suhtaudumme siihen enemmän kuin vakavasti, Saksa sanoo.

— Epäillyt teot ovat kaikkea muuta kuin meidän arvojemme mukaisia.

Seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan lain mukaan tuomita sakkoihin tai vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi.

Lakipalvelu Minilexin mukaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä on lyhyesti ilmaisten kyse silloin, kun tekijä asemaansa hyväksikäyttäen taivuttaa uhrinsa sukupuoliyhteyteen tai ryhtymään muuhun seksuaalista itsemääräämisoikeutta olennaisesti loukkaavaan seksuaaliseen tekoon tai alistumaan sellaisen teon kohteeksi.

Juttua on päivitetty kauttaaltaan 20.12. kello 13.50.

Luetuimmat