Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Karjalassa — Lappeenrannassa heitä on noin 800 henkeä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Etelä-Karjalassa kaikkein korkein työttömyysaste on Rautjärvellä (16,9 %) ja matalin Taipalsaarella (9,2 %). Koko maassa työttömyysaste oli 8,8 prosenttia.

Kalle Sipiläinen

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Karjalassa — Lappeenrannassa heitä on noin 800 henkeä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Karjalassa. Heitä on Etelä-Karjalassa nyt 7 452 henkilöä. Tämä on 1 402 henkilöä, eli noin 16 prosenttia, vähemmän kuin vuosi sitten maaliskuussa.

Työttömien määrä väheni kaikissa Etelä-Karjalan seutukunnissa. Etelä-Karjalassa heidän määränsä väheni eniten Lappeenrannassa, 806 henkilöllä, ja Imatralla, 294 henkilöllä. Kaikkein korkein työttömyysaste on Rautjärvellä (16,9 %) ja matalin Taipalsaarella (9,2 %).

Työttömien määrä vähentyi kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä sekä kaikilla koulutusasteilla. Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmissä.

Kaiken kaikkiaan Kaakkois-Suomen alueella pitkäaikaistyöttömiä oli maaliskuun lopussa 23 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Myös nuorten työttömien määrä väheni 17 prosentilla. Tiedot selviävät Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) julkaisemasta maaliskuun työllisyyskatsauksesta.

Koko maassa työttömänä oli 264 148 henkilöä, eli 17 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet