Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Karjalassa — Lappeenrannassa heitä on noin 800 henkeä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Etelä-Karjalassa kaikkein korkein työttömyysaste on Rautjärvellä (16,9 %) ja matalin Taipalsaarella (9,2 %). Koko maassa työttömyysaste oli 8,8 prosenttia.

Kalle Sipiläinen

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Karjalassa — Lappeenrannassa heitä on noin 800 henkeä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Karjalassa. Heitä on Etelä-Karjalassa nyt 7 452 henkilöä. Tämä on 1 402 henkilöä, eli noin 16 prosenttia, vähemmän kuin vuosi sitten maaliskuussa.

Työttömien määrä väheni kaikissa Etelä-Karjalan seutukunnissa. Etelä-Karjalassa heidän määränsä väheni eniten Lappeenrannassa, 806 henkilöllä, ja Imatralla, 294 henkilöllä. Kaikkein korkein työttömyysaste on Rautjärvellä (16,9 %) ja matalin Taipalsaarella (9,2 %).

Työttömien määrä vähentyi kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä sekä kaikilla koulutusasteilla. Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmissä.

Kaiken kaikkiaan Kaakkois-Suomen alueella pitkäaikaistyöttömiä oli maaliskuun lopussa 23 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Myös nuorten työttömien määrä väheni 17 prosentilla. Tiedot selviävät Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) julkaisemasta maaliskuun työllisyyskatsauksesta.

Koko maassa työttömänä oli 264 148 henkilöä, eli 17 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömyysaste oli 8,8 prosenttia.