Kesämökki tuhoutui täysin tulipalossa Savitaipaleella – Asukas epäilee syttymissyyksi kaasujääkaappia, katso lukijan video

Raivokkaassa tulipalossa suurempaa vahinkoa kärsi vain päärakennus. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Kai Skyttä

Kesämökki tuhoutui täysin tulipalossa Savitaipaleella – Asukas epäilee syttymissyyksi kaasujääkaappia, katso lukijan video

Savitaipaleella paloi maanantaina iltapäivällä vapaa-ajan asunto. Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta noin varttia vaille viisi.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Suomalansaaren Toraniemessä aivan Puumalan ja Mikkelin vastaisten rajojen tuntumassa. Paikka on noin kaksikymmentä kilometriä pohjoiskoilliseen Savitaipaleen keskustasta.

Päivystävä palomestari Pasi Korpela Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että mökki paloi täysin maan tasalle. Ihmisiä mökissä tai pihapiirissä ei palon syttyessä ollut.

Etelä-Saimaan lukija ja lähiseudun kesäasukas Sanna Rautio kuvasi tapahtumapaikalta videon. Jos se ei näy kunnolla, katso se tästä.

Palokunta oli hälytetty naapurisaaresta tehtyjen näköhavaintojen perusteella. Pelastuslaitos ehti palopaikalle puolessa tunnissa.

– Kauas on pitkä matka. Mökki oli jo täysin palanut, kun ensimmäinen yksiköistämme saapui paikalle, päivystävä palomestari Korpela kommentoi.

Palaneen mökin kesäasukas oli lähtenyt asioille Lappeenrantaan aiemmin iltapäivällä. Hän epäilee palon saaneen alkunsa kaasujääkaapista, joka oli hänen mukaansa reistaillut aiemmin päivällä. Mökillä ei ole sähköjä eikä tulisijoissa ole pidetty tulta.

Muut pihapiirin rakennukset selvisivät suhteellisen vähillä vaurioilla. Korpelan mukaan mökin ympäristöstä paloi myös joitakin kymmeniä aareja aluskasvillisuutta.

Raution mukaan kohti järveä puhaltanut itätuuli oli onni onnettomuudessa ja rajasi vahinkoja.

Ennen iltaseitsemää pelastuslaitos oli palopaikalla vielä raivaus- ja jälkisammutustöissä.

Muokattu 21.44: Lisätty lukijan video sekä lukijan kertomat lisätiedot.